Αθλητικά

Πέθανε ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου, Τζανλούκα Βιάλι

Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο Τζανλούκα Βιάλι, μετά από μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας το 2018 και άφησε την τελευταία του πνοή στο Λονδίνο, όπου νοσηλευόταν σε ειδική κλινική.

Ο Τζανλούκα Βιάλι ήταν μέχρι πρότινος βοηθός στην εθνική Ιταλίας από την οποία αποχώρησε για να εισαχθεί σε κλινική του Λονδίνου.

«Η περιπέτειά μου με τον ανεπιθύμητο επισκέπτη δεν έχει τελειώσει ακόμα, ήρθε και πάλι, τώρα το διαχειριζόμαστε. Είμαι καλά αλλά το ταξίδι μου δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ο φιλοξενούμενος, όπως τον αποκαλώ εγώ, είναι πάντα εδώ μαζί μου. Αυτή τη στιγμή είμαι σε κατάσταση συντήρησης. Ο όγκος υπάρχει. Μερικές φορές είναι παρών, άλλες όχι. Εγώ θα παλεύω πάντα επειδή θέλω να είμαι εδώ για πάρα πολλά χρόνια. Θέλω να συνεχίσω να αντέχω για πολύ καιρό ακόμα. Εάν έχω θέληση να παλεύω το οφείλω ιδιαίτερα στην οικογένειά μου και στους φίλους μου και σε όλους εκείνους που με περιβάλλουν και μου μεταδίδουν δύναμη και κουράγιο», είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Αγωνιζόταν ως επιθετικός και έγραψε ιστορία το 1991 όταν κατέκτησε το μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία της Σαμπντόρια, με συμπαίκτη τον Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Την επόμενη σεζόν οι δυο τους οδήγησαν την Σαμπντόρια στον τελικό του Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ, αλλά η Μπαρτσελόνα νίκησε 1-0 στην παράταση με το φάουλ του Κούμαν. Βιάλι και Μαντσίνι επέστρεψαν στο Γουέμπλεϊ στον τελικό του Euro 2020 και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου με την εθνική Ιταλίας, σε μια συγκινητική στιγμή για τον Βιάλι, που ήδη έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Μετά την Σαμπντόρια, έπαιξε στη Γιουβέντους, με την οποία κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο το 1995, το UEFA το 1993 και το Champions League το 1996.

Τελευταίος σταθμός της ποδοσφαιρικής του καριέρας ήταν η Τσέλσι, με την οποία κατέκτησε το 1998 το Κύπελλο, το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο Κυπελλούχων στον διπλό ρόλο του παίκτη-προπονητή.

πηγή: lifo

now/sport/pethane-o-thrylos-toy-italikoy-podosfairoy-tzanloyka-biali

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button