Αθλητικά

Σημαντική η παρουσία της Αθλητικής Λέσχης Χανίων στο Πανευρωπαικό και στο Μεσογειακό πρωτάθλημα ξιφασκίας

Το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου διοργανώθηκε στη φιλόξενη αίθουσα της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Εφήβων – Νεανίδων. Στους αγώνες συμμετείχαν εκατό πενήντα πέντε αγόρια και εκατό σαράντα κορίτσια από δεκαεννιά χώρες. Συμμετείχαν αθλητές ΄χι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από άλλες χώρες του κόσμου όπως Χιλή , Χονγκ Κονγκ, Αζερμπαϊτζάν, Ισραήλ κλπ. Το Σάββατο έγιναν τα ατομικά των αγοριών και τα ομαδικά των κοριτσιών και την Κυριακή τα ατομικά των κοριτσιών και τα ομαδικά των αγοριών.

Η Αθλητική Λέσχη Χανίων συμμετείχε με τη διακεκριμένη αθλήτριά της Δανάη Κασιμάτη που τη συνόδευε ο προπονητής της Μιχάλης Κωνσταντινόπουλος.

Το Σάββατο στα ομαδικά των κοριτσιών, η Δανάη έπαιξε με την ομάδα Ελλάς 2 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας καθώς στους αγώνες αυτούς κάθε χώρα μπορούσε να συμμετέχει με όσους αθλητές επιθυμούσε και να στήσει όσες ομάδες επίσης επιθυμούσε στο ομαδικό. Η ομάδα Ελλάς 2 ξεκίνησε από την ενδέκατη θέση στην αρχική κατάταξη και πέρασε χωρίς αγώνα στη φάση των 16. Στη συνέχεια αντιμετώπισε την Ουκρανία 4 για την είσοδο στην οκτάδα από την οποία έχασε με 45 – 43.Στη συνέχεια στους αγώνες κατάταξης στο ταμπλό 9 – 16 κέρδισε το Ισραήλ 4 με 45 -34 και στη συνέχεια το Χονγκ Κονγκ με 45 -38 και τη Βουλγαρία 2. Η Ελλάς 2 κατέλαβε τελικά την ένατη θέση στην τελική κατάταξη που ήταν και η καλύτερη από τις πέντε Ελληνικές ομάδες του Κυπέλου. Η Κασιμάτη έπαιξε εξαιρετικό σπαθί και πήρε πάνω της όλη την Ελλάς 2 σημειώνοντας τους περισσότερους πόντους σε όλα τα παιχνίδια. Τα υπόλοιπα κορ΄τσια της Ελλάς 2 ήταν η Ασπασία Καραμπάση, η Δάφνη Βασιλάτου και η Ναυσικά Όλγα Δημοσθένους.

Την Κυριακή είχαμε τα ατομικά των κοριτσιών. Η Κασιμάτη είχε τέσσερις νίκες στους έξι αγώνες του ομίλου στα προκριματικά και ξεκίνησε τοα νοκάουτ από την 31η θέση. Μπήκε στους 64 νικώντας τη Σκεμπέτζη της Ίριδας με 15 – 11 και στους 32 τη Βουλγάρα Νέντεβα με 15 – 13. Στη συνέχεια έχασε τη θέση στη δεκαεξάδα από την Ουκρανέζα Ντμύτρουκ δεύτερη στην αρχική κατάταξη και κατέλαβε τελικά την εικοστή όγδοη θέση στις εκατό σαράντα αθλήτριες που συμμετείχαν.

Οι αγώνες τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια είχαν το δυναμισμό και την τεχνική αρτιότητα που χαρακτηρίζει την κατηγορία των εφήβων – νεανίδων. Η Κασιμάτη έπαιξε εξαιρετικό σπαθί σε κάθε φάση απόδεικνύοντας την πολύ καή κατάσταση που βρίσκεται.

Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία και απένειμαν μεττάλλια ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Ιωάννης ΛΙγνος αλλά και η Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου και ο παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής Άγγελος Χαριστέας εκπροσωπώντας το Δήμο Θεσσαλονίκης και την. Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα για την Κασιμάτη μετά από αυτή τη διοργάνωση που ήταν βαθμολογούμενη στην Ελληνική κατάταξη Εφήβων – Νεανίδων είναι ότι η Δανάη ξεκίνησε από την έκτη θέση και κατέληξε στην τέταρτη στην εθνική κατάταξη. Αυτό σημαίνει ότι από την προεθνική ομάδα νεανίδων που βρισκόταν μπήκε καθαρά στην Εθνική Ομάδα Νεανίδων στο Ξίφος Μονομαχίας. Αυτό της δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχει με την Εθνική Ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στο Ταλλίν της Εσθονίας από 20 μέχρι 28 Φεβρουαρίου με τη συνοδεία του προπονητή της Μιχάλη Κωνσταντινόπουλου.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που αθλήτριά μας θα συμμετάσχει σε μια τέτοια παγκοσμίου επιπέδου διοργάνωση όπου συμμετέχουν μόνο τέσσερις αθλητές ή αθλήτριες κάθε όπλου από κάθε χώρα. Είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς της Λέσχης σε κάθε επίπεδο για την ανάπτυξη και διάδοση του συναρπαστικού ολυμπιακού αθλήματος της ξιφασκίας που υπηρετούμε.

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου διεξάγεται στο άγκρεμπ της Κροατίας το Μεσογειακό πρωτάθλημα Κ15 και Κ17 ετών Η Λέσχη μας συμμετέχει με ένα αθλητή το Στράτο Λυμπερίδη στο Πρωτάθλημα Κ15 στη Σπάθη αγοριών και τη φιλοξενούμενή μας Βαλέρια Ιβάνοβα από την Ουκρανία στη Σπάθη Κ17 ατών των κοριτσιών. Τους συνοδεύει ο προπονητής της Σπάθης της Λέσχης Γιάννης Σαρρής. Στόχος τους η εισαγωγή στα νοκάουτ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/610008/simantiki-i-parousia-tis-athlitikis-leschis-chanion-sto-panevropaiko-kai-sto-mesogeiako-protathlima-xifaskias/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button