Αθλητικά

Στα Χανιά το 16ο συνέδριο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ

Ο Ζαν Ζουνγκράνα (Jean Zoungrana), πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ, εξελέγη νέος πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο 16ο Τακτικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της 25ης Μαρτίου στα Χανιά.

Ο, ελληνικής καταγωγής, Αλμπερτ Γουντς, η θητεία του οποίου έληξε μετά από 30 χρόνια, ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος.

«Είναι τιμή για μένα που εκλέγομαι, είμαι πολύ ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δόθηκε σε αυτές τις εκλογές. Για μένα, ήταν σημαντικό να δώσω μια νέα ώθηση στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Φυσικά, σέβομαι όλη τη δουλειά που έχει γίνει με τον προηγούμενο πρόεδρο, Αλμπερτ Γουντς. Γι’ αυτό ήταν σημαντικό για εμάς να τον κάνουμε επίτιμο πρόεδρο αυτής της ομοσπονδίας», δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, Ζαν Ζουνγκράνα.

Ο Αλμπερτ Γουντς ήταν επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ από την ίδρυσή της στη Ρώμη το 1993.

Ο Ζαν Ζουνγκράνα ευχαρίστησε τον κ. Γουντς για όλα όσα έκανε για το κανόε καγιάκ όλα αυτά τα χρόνια και πρότεινε στο Συνέδριο να ανακηρυχθεί επίτιμος πρόεδρος, όπερ και εγένετο.  

Ο κ. Ζουνγκράνα ηγείται της γαλλικής ομοσπονδίας κανόε από το 2016, ενώ είναι επίσης αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής της Γαλλίας από το 2021. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ήταν τεχνικός εκπρόσωπος στη Διεθνή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (2012-2016) και πρόεδρος της περιφερειακής επιτροπής κανόε καγιάκ της Βρετανίας και μέλος του εθνικού ομοσπονδιακού συμβουλίου (2012-2016).

Οι εργασίες του Συνεδρίου εξελίχθηκαν με απόλυτη επιτυχία, με τα Χανιά να κερδίζουν το στοίχημα, καθώς φιλοξένησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους εκπροσώπους από 37 ομοσπονδίες – μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ενώ στο Συνέδριο υπήρξε και η τιμητική παρουσία του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Τόμας Κονιέτζκο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι καθοριστική για την επιτυχία του Συνεδρίου ήταν η υποστήριξη του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Δημήτρη Φραγκάκη, καθώς και των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Δήμου Χανίων.

Θερμές ευχαριστίες και προς τους χορηγούς, την ΑΝΕΚ LINES, τη Citroen Ελλάς και το Kyriakakis Travel.

Αναλυτικότερα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ μετά το 16ο Τακτικό Συνέδριο που διεξήχθη στα Χανιά είναι το εξής:

Πρόεδρος: Jean Zoungrana (FRA)
Αντιπρόεδρος: Miroslav Haviar (SVK)
Αντιπρόεδρος: Andrej Jelenc (SLO)
Γενικός Γραμματέας: Branko Lovrić (CRO)
Μέλη: Jovana Stanojević (SRB), Manuela Gawehn (GER), Peter Karai (HUN), Ruud Heijselaar (NED), Geir Kvillum (NOR).

Ακολουθήστε το Parakritika.gr στη σελίδα μας στο Facebook,
βρείτε μας στο Twitter και στο Google News.

Στα Χανιά το 16ο συνέδριο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button