Αθλητικά

Στα χαρακώματα οι συγγενείς του Πελέ για την περιουσία του

Δεν έχουν συμπληρωθεί δύο μήνες από τον θάνατο του Πελέ και ξεκίνησαν οι πρώτες αψιμαχίες των συγγενών του για την περιουσία του.

Η κληρονομιά του Βασιλιά του ποδοσφαίρου αποτελεί αντικείμενο νομικής διαμάχης μεταξύ των παιδιών του και της τελευταίας συζύγου του. Το αίτημα του μεγαλύτερου γιου του Εντίνιο για να είναι ο εκτελεστής της διαδικασίας απορρίφθηκε ενώ η θετή του κόρη Ζεμίνα προσπαθεί να αποδείξει τη συναισθηματική σχέση που είχε με τον Πελέ για να πάρει μερίδιο από τα εκατομμύρια.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου δικαστήριο του Σάο Πάολο απέρριψε το αίτημα του Εντίνιο να είναι ο εκτελεστής της διαδικασίας διανομής της κληρονομιάς. Στο σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει ο πρώην τερματοφύλακας και νυν προπονητής στις 13 Φεβρουαρίου, υποστήριξε πως ήταν ο υπεύθυνος της διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων του πατέρα του κατά τις τελευταίες στιγμές του Βασιλιά στο νοσοκομείο.

Η περιουσία του Πελέ εκτιμάται στα 15 εκατ. δολάρια. Η δικαστής Σουζάνα Περέιρα ντα Σίλβα που ασχολείται με  την υπόθεση αποφάσισε πως η μόνη αρμόδια να εκτελέσει τη διαθήκη είναι η χήρα του Πελέ, Μάρσια Αόκι.

Η τελευταία σύζυγος του διάσημου ποδοσφαιριστή έχει περιθώριο 15 ημερών για να αποδεχτεί αν θα αναλάβει να δηλώσει στη Δικαιοσύνη τις λεπτομέρειες των περιουσιακών στοιχείων του Πελέ.

Σύμφωνα με τον νόμο στη Βραζιλία η 56 ετών Αόκι δεν θεωρείται νόμιμη κληρονόμος παρά το γεγονός ό,τι είχε σχέσεις με τον πρώην ποδοσφαιριστή για δέκα χρόνια. Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουλίου 2016 και διήρκησε μέχρι τον θάνατο του Πελέ, στις 29 Δεκεμβρίου 2022, σε ηλικία 82 ετών. Το άρθρο 1641 του Αστικού Κώδικα της Βραζιλίας που ισχύσει από το 2003 ορίζει πως άτομο άνω των 70 ετών δεν μπορεί να επιλέξει το περιουσιακό καθεστώς όταν παντρευτεί και είναι υποχρεωτική η διάκριση της περιουσίας. Αυτό σημαίνει πως δεν υφίσταται κληρονομικό δικαίωμα σε περίπτωση θανάτου ενός εξ αυτών για περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια του γάμου. 

Μάρσια Αόκι

Ο Πελέ ήταν 75 ετών την ημέρα της τέλεσης του τελευταίου του γάμου. Ωστόσο άφησε το 30% της περιουσίας του στην Αόκι ανάβοντας τη θρυαλλίδα της σύγκρουσης της χήρας του Βασιλιά με τα παιδιά του, καθώς στρατός δικηγόρων καλείται να ξεπεράσει τον σκόπελο του άρθρου 1641.

Ένα από τα αιτήματα του Εντίνιο ήταν ο καταμερισμός της κληρονομιάς του πατέρα του να γίνει με μυστικότητα. Η δικαστής απέρριψε και αυτό το αίτημα επισημαίνοντας πως η διαδικασία μπορεί να ενδιαφέρει πιθανούς πιστωτές του Πελέ.

Στη διαθήκη του το Μαύρο Διαμάντι μοιράζει την περιουσία του στα έξι παιδιά του, στα δύο εγγόνια του και την Μάρσια Αόκι.

Μερίδιο ωστόσο διεκδικεί και η θετή κόρη του, Ζεμίνα ΜακΜάχον. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη θυγατέρα της Ασίρια Νασιμέντο που είχε αποκτήσει από τον πρώτο της γάμο. Το 1994 ορκίστηκε αιώνια πίστη στον Πελέ με τον οποίον απέκτησε τα δίδυμα Ζόσουα και Σελέστε. Χώρισαν το 2008.

Παρ’ ότι δεν υπάρχει συγγένεια της Ζεμίνα με τον Πελέ, ο τελευταίος την παρουσίαζε ως κόρη του κι έτσι την αντιμετώπιζε όλη η οικογένεια.

Η 31 ετών Ζεμίνα προσέφυγε επίσης στη δικαιοσύνη για να αποδείξει το συναισθηματικό δέσιμο που είχε με τον Πελέ, με στόχο φυσικά να λάβει κι αυτή μερίδιο από την περιουσία.

Το ντέρμπι στην οικογένεια του Βασιλιά μόλις άρχισε.

πηγή: creta24

sta-charakomata-oi-syggeneis-pele-tin-perioysia/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button