Αθλητικά

Τζέιντ Έντουαρντ: Μια 10χρονη σέρφερ που έχει υποβληθεί σε ακρωτηριασμό χεριών και ποδιών

Την πρώτη φορά που η Τζέιντ Έντουαρντ ανέβηκε σε σανίδα του σερφ «είχε ένα απίστευτο χαμόγελο στο πρόσωπό της, που δεν είχα ξαναδεί», λέει ο πατέρας της. 

Είναι ένα κορίτσι 10 ετών, που έχει υποβληθεί σε ακρωτηριασμό χεριών και ποδιών. Τώρα, ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει τη Σκωτία στο World Para Surfing Championship στην Καλιφόρνια. 

Η Τζέιντ νόσησε από μηνιγγίτιδα σε ηλικία δύο ετών και οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό των άκρων της. Παρότι ασχολείται με το σκέιτμπορντ, δεν είχε δοκιμάσει ποτέ το σερφ. 

Αυτό συνέβη τυχαία, όταν πέρυσι πήγε σε παραλία με τους γονείς της, όπου βρίσκονταν οι προπονητές της SurfABLE. Πρόκειται για μία οργάνωση που φέρνει ανθρώπους με αναπηρία σε επαφή με το σερφ. 

«Απλά το λάτρεψα. Λατρεύω να είμαι στο νερό, δεν νιώθω το κρύο. Ανυπομονώ να πάω στην Καλιφόρνια, είναι μια μεγάλη ευκαιρία, που δεν έχουν πολλοί 10χρονοι. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου», δηλώνει στο BBC η Τζέιντ, αναφερόμενη στη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, τον επόμενο μήνα. 

Ο πατέρας της, Φρέιζερ Έντουαρντ, λέει ότι έχει δει τεράστια αλλαγή στην κόρη του από τότε που άρχισε να ασχολείται με το σερφ, κάτι που μεταξύ άλλων τόνωσε την αυτοπεποίθησή της. 

«Την πρώτη φορά που είδα την Τζέιντ να σερφάρει ήταν αρκετά μαγικό. Έμοιαζε πραγματικά ελεύθερη και χαρούμενη. Είχε ένα απίστευτο χαμόγελο στο πρόσωπό της, που δεν το είχα ξαναδεί», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

πηγή: lifo

now/sport/tzeint-entoyarnt-mia-10hroni-serfer-poy-ehei-ypoblithei-se-akrotiriasmo-herion-kai-podion

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button