Αθλητικά

Χρυσή Νίκη της Δανάης Κασιμάτη στους σχολικούς αγώνες ξιφασκίας 2023

Την πρώτη θέση στους Σχολικούς Αγώνες Ξίφους Μονομαχίας 2023 κατέκτησε η Δανάη Κασιμάτη, μαθήτρια της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Νέας Κυδωνίας.

Οι Σχολικοί Αγώνες Ξιφασκίας αφορούν μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων από ολόκληρη την Ελλάδα. Διοργανώνονται από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουρεγείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας που είχε και την τεχνική ευθύνη της διοργάνωσης. Οι αγώνες του Ξίφους Μονομαχίας αγοριών και κοριτσιών διοργανώθηκαν στην αίθουσα Ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.Α. την Τρίτη 14 Μαρτίου το απόγευμα, του Ξίφους Ασκήσεως την Τετάρτη 15 Μαρτίου και της Σπάθης την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Τα Χανιά συμμετείχαν με τρεις Αθλητές – τριες των Λυκείων: τη Δανάη Κασιμάτη, μέλος της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων του Ξίφους Μονομαχίας, μαθήτρια της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Νέας Κυδωνίας, τη συμμαθήτριά της Μαρία Αικατερίνη Σκουλά και τον Ωρίωνα Αλιπράντη από το Α΄ Γενικό Λύκειο Χανίων. Και οι τρεις είναι αθλητές του τμήματος Ξιφασκίας της Αθλητικής Λέσχης Χανίων και προπονούνται με τον κο Μιχάλη Κωνσταντινόπουλο στην Αίθουσα Ξιφασκίας του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου της Παλοάς Ηλεκτρικής.

Σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση η Δανάη Κασιμάτη σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα μετά τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Θεσσαλονίκης το τέλος Φεβρουαρίου και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική Ομάδα Νεανίδων στο Ταλλίν της Εσθονίας, κατάφερε να επιβληθεί στις αντιπάλους της και να καταλάβει την πρώτη θέση στους αγώνες. Εξασφάλισε έτσι και την ψηλότερη προσαύξηση βαθμολογίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που παρέχει η Πρώτη θέση σε Σχολικούς Αγώνες .

Η Μαρία Αικατερίνη Σκουλά και ο Ωρίωνας Αλιπράντης είχαν εξαιρετική αγωνιστική παρουσία αντίστοιχα.

Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι η σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται στο τμήμα Ξιφασκίας της Αθλητικής Λέσχης Χανίων έχει ουσιαστικά αποτελέσματα προς τους Αθλητές μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/621251/chrysi-niki-tis-danais-kasimati-stous-scholikous-agones-xifaskias-2023/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button