Αθλητικά

3o Διεθνές σκακιστικό τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης»: Τιτλούχοι σκακιστές στα Χανιά

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διοργάνωση του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά ¨ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ¨ και οι ετοιμασίες είναι σε εντατικό ρυθμό έτσι ώστε όλα να είναι άψογα την μέρα έναρξής του. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και αγγίζουν τις 200 σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί στην πόλη μας!.

Σκακιστές από Χιλή, Κίνα, Ταϊβάν, Ν. Αφρική και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν κοινό προορισμό την πόλη μας, τα Χανιά και τη συμμετοχή τους σε μία διοργάνωση που τιμάει το όνομα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μας ¨ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ¨.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η ποιότητα των παικτών με 28 τιτλούχους σκακιστές από τους οποίους οι 6 κατέχουν τον ανώτερο τίτλο στο σκάκι τον τίτλο του Grand maitr!  Το γεγονός αυτό εξασφαλίζει κίνητρα σε όλους τους παίκτες διεκδικώντας νόρμες GM και ΙΜ στους αγώνες.

Το τουρνουά «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» διεξάγεται τη δεύτερη βδομάδα του Πάσχα 06-12 Μαΐου στο Μεγάλο Αρσενάλι και τα οφέλη του είναι πολλαπλά. Η ευκαιρία που δίνεται σε όλους τους σκακιστές του Νομού μας να αγωνιστούν σε μία μεγάλη διοργάνωση αποκτώντας μεγαλύτερες εμπειρίες, είναι σίγουρα το καλύτερο ¨δώρο¨ προς αυτούς. Παράλληλα όμως με τα σκακιστικά οφέλη το τουρνουά με τις 3.000 και πλέον διανυκτερεύσεις των ξένων παικτών ενισχύει τουριστικά την πόλη μας.

Η διοργάνωση αυτή έχει και μία άλλη καινοτομία ότι είναι αδελφοποιημένη με το αντίστοιχο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά που γίνεται στην Πάφο έχοντας κοινά χρηματικά έπαθλα σε παίκτες που αγωνίζονται και στις δύο διοργανώσεις. Μία ενέργεια που δίνει επιπλέον κίνητρα στους τιτλούχους σκακιστές και ενισχύει τη συνεργασία και τη φιλία ανάμεσα στα δύο σωματεία της Πάφου και των Χανίων.

Διοργανωτές των αγώνων είναι η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ και ο Α.Π.Ο. ¨ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ με την στήριξη της Αντιπεριφέρειας Χανίων και του Δήμου Χανίων. Το τουρνουά αυτό διεξάγεται υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. Σημαντική και η προσφορά από το τμήμα πολιτισμού του Δήμου Χανίων τόσο με την παραχώρηση του ΚΑΜ όσο και η γενικότερη βοήθειά τους. Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης η ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ, ο ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ &ΣΙΑ Ε.Ε.  και ο Φουρόγατος.  Χορηγοί των αγώνων είναι ο ΛΕΠΤΟΣ Α.Ε., η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, η AEGEAN το Εμπορικό επιμελητήριο Χανίων, το Ξενοδοχείο Porto Veneziano, η Cretan Daily Cruises, ο Μπαλαντίνος και η ψαροταβέρνα τα ΝΕΩΡΙΑ.

sportcaster.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2024 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

3o Διεθνές σκακιστικό τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης»: Τιτλούχοι σκακιστές στα Χανιά

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button