Αθλητικά

superleague 2: Διακοφώτης-(μάγος) ο Αυγενάκης με το μοίρασμα των χρημάτων

 

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτης Διακοφώτης μίλησε για το ζήτημα της Super League 2 με τα χρήματα από το στοίχημα

Για το θέμα της SL2 με τα λεφτά του στοιχήματος: «Υπήρχε ΚΥΑ που ανέφερε ότι από τα χρήματα του παικτών του στοιχήματος το 50% θα πήγαινε στον επαγγελματικό αθλητισμό. Από αυτό το 50%, το 50% θα πήγαινε στη Super League 1, 17% στη Super Legem 2 και τα υπόλοιπα στις άλλες δύο επαγγελματικές λίγκες. Το ποσό που αντιστοιχούσε στη Super League 2 ήταν 5,1 εκατομμύρια ευρώ. Ξαφνικά ενώ καλεί τις λίγκες η Super League 1 δεν έρχεται στη συνάντηση και ζητά και τα 21 εκατομμύρια, κάτι που δεν υπήρχε στην ΚΥΑ. Και από την άλλη ο κύριος υπουργός (σ.σ ο Λευτέρης Αυγενάκης) ως «μάγος» δίνει 3 εκατομμύρια στους Μεσογειακούς Αγώνες και άλλα τόσα στο Ράλι Ακρόπολις. Έχω πει ότι ο κ. Αυγενάκης είναι «μάγος» με αυτά που γίνονται, βλέπουμε σωματεία να παίρνουν επιχορηγήσεις για κάτι που κάνεις θα μπορούσε να δώσει το οτιδήποτε, 15.000 ευρώ σε ένα σωματείο Γ’ Εθνικής για ένα Σαββατοκύριακο, γενικά στο Ηράκλειο πρέπει να είναι κάπως ευχαριστημένοι με όλα αυτά. Δε σας εκπλήσσει ότι αλλάζει η ΚΥΑ και θα δίνει αυτό το ποσό στην κατηγορία; Έχω μάθει ότι οι υπουργοί δε θα υπογράψουν νέα ΚΥΑ».

Για τα χειραγωγημένα παιχνίδια: «Θα πρέπει να αποδειχτούν. Αν θέλεις να φτιάξεις προϊόν, ενισχύεις τον αδύνατο. Εμείς κάνουμε τελείως το αντίθετο. Πιστεύετε ότι αν αυτές οι ομάδες είχαν την οικονομική ενίσχυση που τους είχε υποσχεθεί πριν από καιρό, θα συζητούσαμε για Sportradar; Πιστεύω ότι η κατηγορία πληρώνει ότι ψήφισε να μην παραμείνει αρχιδιαιτητής ο κ. Κλάτενμπεργκ. Η Super League 1 ήθελε να μείνει. Αποδείχτηκε ότι η Super League 1 έχει μεγαλύτερη δύναμη όταν λέει ότι δεν δέχεται κάτω από 21 εκατομμύρια και αλλάζει η ΚΥΑ. Έχουμε εκλογές, πιστεύουν ότι η Super League 1 έχει τη μεγαλύτερη δύναμη από τη Super League 2, πολιτικά τουλάχιστον. Πείστηκε ο κ. Αυγενάκης; Πιέστηκε; Πείτε το όπως θέλετε. Εγώ ξέρω ότι φέτος η Super League 2 στο κομμάτι ανάπτυξης στο Κ19 κάνει ένα πρωτάθλημα με πολλές δυσκολίες χωρίς καμία οικονομική στήριξη. Εγώ γνωρίζω από τον Διαγόρα ότι οι ομάδες ανδρών και Κ19 ταξιδεύουν μαζί είναι πολλά τα έξοδα για μια ομάδα με μηδαμινά έσοδα».

Αν μπορεί να ανατραπεί η ΚΥΑ: «Αυτό θα το πουν οι νομικοί για το συγκεκριμένο κομμάτι. Και να αλλάξει και να υπογράψουν και οι τρεις υπουργοί, είναι ηθικό οι μεγάλοι να παίρνουν τα χρήματα τον μικρών; Δε θα φτιάξουμε ποτέ προϊόν αν η Super League 2 δεν ενισχύεται οικονομικά για να μπορέσουμε να απαιτήσουμε κι εμείς και να μπουν πιο αυστηροί για τα στημένα και τη Sportradar. Δυστυχώς νομίζω θα βλέπουμε αυτό το φαινόμενο».

Κλείνοντας, είπε: «Η απόφαση της ΕΠΟ είναι να φτάσουμε μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τον αθλητικό νόμο. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε όσα εμπόδια και να μπουν. Είναι απόφαση της γενικής συνέλευσης».

mikriliga

Share on Google Plus

https://www.xanianews.gr/2023/02/superleague-2_7.html

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button