Τεχνολογία

ΕΕ: Στη λίστα με τις πλατφόρμες που υπόκεινται σε αυξημένους ελέγχους τρεις μεγάλοι πορνογραφικοί ιστότοποι

Στη λίστα των πολύ μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών που υπόκεινται σε ενισχυμένους ελέγχους με βάση τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις ψηφιακές υπηρεσίες προσέθεσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση τρεις ιστοτόπους πορνογραφικού περιεχομένου.

Ειδικότερα, στη λίστα προστέθηκαν οι ιστότοποι Pornhub, Stripchat και Xvideos.

Η Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (Digital Services Act – DSA, στα αγγλικά) έχει επιβληθεί ήδη σε 19 μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλατφόρμες αγορών και μηχανές αναζήτησης, μεταξύ των οποίων οι Google, YouTube, Amazon, Facebook, Instagram, X (πρώην Twitter) ή το TikTok.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει πλατφόρμες που έχουν απήχηση σε τουλάχιστον 45 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

Αυτές οι πλατφόρμες θα υπόκεινται σε αυστηρότερους κανόνες, ώστε να διασφαλιστεί κυρίως ότι εφαρμόζουν τα αναγκαία μέσα για την προστασία των ανηλίκων, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Απαιτούνται μέτρα για να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους

Το Pornhub, το Stripchat και το XVideos θα πρέπει να «υιοθετήσουν συγκεκριμένα μέτρα για να θέτουν ενώπιον των ευθυνών τους και να προστατεύουν τους διαδικτυακούς χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων, και να αξιολογούν και να μετριάσουν επαρκώς τυχόν συστημικούς κινδύνους που προκύπτουν από τις υπηρεσίες τους», τόνισε η Κομισιόν.

Όπως ανέφερε, οι ιστότοποι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε «μέτρα που στοχεύουν στην προστασία των ανηλίκων από επιβλαβές περιεχόμενο και στην καταπολέμηση της διάδοσης παράνομου περιεχομένου», όπως εικόνες βίαιης ή παιδικής πορνογραφίας.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Ψηφιακής Πολιτικής Τιερί Μπρετόν τόνισε ότι «η δημιουργία ενός ασφαλέστερου διαδικτυακού περιβάλλοντος για τα παιδιά μας» αποτελεί «προτεραιότητα» στην εφαρμογή της DSA.

Σε ανάρτησή της στον ιστότοπό της, το Pornhub ισχυρίστηκε ότι δεν έχει ξεπεράσει το όριο των 45 εκατομμυρίων χρηστών που έχει ορίσει η ΕΕ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά του μέτρου. «Στις 31 Ιουλίου 2023, το Pornhub είχε 33 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά μέσο όρο τους τελευταίους έξι μήνες», τόνισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/735134/ee-sti-lista-me-tis-platformes-pou-ypokeintai-se-afximenous-elegchous-treis-megaloi-pornografikoi-istotopoi/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button