Τεχνολογία

Η Ελλάδα ανέβηκε οκτώ θέσεις στη διεθνή κατάταξη για το γρήγορο internet

Ταχύτητες δείχνει να ανεβάζει το Διαδίκτυο στην Ελλάδα, η οποία, ωστόσο, απέχει μακράν από τις χώρες που κάνουν πρωταθλητισμό, παγκοσμίως, στο γρήγορο Internet. Η χώρα μας, όπως μεταδίδει το sepe.gr, ανέβηκε οκτώ θέσεις στη διεθνή κατάταξη όσον αφορά τις συνδέσεις στο Internet μέσω κινητών δικτύων. Παράλληλα, κέρδισε επτά θέσεις στη λίστα με τις χώρες που διαθέτουν τις πιο γρήγορες σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων Ookla που παρουσιάζει ο ιστότοπος, για τον Σεπτέμβριο του 2022, οι ταχύτητες του mobile Internet στη χώρα μας την κατατάσσουν στην 32η θέση ανάμεσα σε 139 κράτη σε όλο τον κόσμο. Όσον αφορά τις ταχύτητες του σταθερού Internet, όπου η Ελλάδα διαχρονικά καταγράφει υστέρηση, η χώρα καταλαμβάνει πλέον την 94η θέση ανάμεσα σε 181 κράτη σε όλο τον κόσμο.

Από τα στοιχεία της Ookla, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στις μετρήσεις των ευρυζωνικών συνδέσεων, η μέση ταχύτητα των ευρυζωνικών συνδέσεων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο στα 57,39 Mbps στη λήψη δεδομένων (download) και στα 13,25 Mbps στην αποστολή (upload).

Η καλύτερη επίδοση της Ελλάδας ήταν τον Μάιο, όταν είχε βρεθεί στην 22η θέση παγκοσμίως (με 61,78 Mbps στο download και 13,73 Mbps στο upload).

Και μπορεί η Ελλάδα να επιταχύνει στο mobile internet, ωστόσο, εξακολουθεί να κοιτά με το κιάλι τους παγκόσμιους πρωταθλητές, που “σπιντάρουν” στο κινητό Διαδίκτυο. Πρόκειται για χώρες, όπως η Νορβηγία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, η Κίνα και η Ολλανδία, οι οποίες με μέσες ταχύτητες άνω των 105 Mbps (στη λήψη δεδομένων) βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

internet_stat

Η θέση της Ελλάδας στον κόσμο

Τα στοιχεία της Ookla δείχνουν ότι η Ελλάδα βελτίωσε τις ταχύτητες της και στη σταθερή ευρυζωνικότητα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας, η μέση ταχύτητα για τον Σεπτέμβριο ήταν στα 39,16 Mbps για το download και στα 6,19 Mbps για το upload, επιδόσεις που είναι οι καλύτερες που είχε ποτέ η χώρα.

Στην κορυφή της λίστας με τα πιο γρήγορα σταθερά ευρυζωνικά δίκτυα βρίσκεται η Χιλή με μέση ταχύτητα download τα 217,43 Mbps, με τη Σιγκαπούρη να ακολουθεί με 215,83 Mbps και την Κίνα να ακολουθεί με 196 Mbps. Τελευταίες στην ίδια κατάταξη τερματίζουν η Κούβα, το Αφγανιστάν και το Τουρκμενιστάν.

Internet_sta2

πηγή: apokoronaslife

%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%b2%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%bf%ce%ba%cf%84%cf%8e-%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%b8%ce%bd/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button