Τεχνολογία

Η Apple βάζει τέλος στα σχέδια για την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου – Το σχόλιο του Έλον Μασκ

H Apple παροπλίζει την ομάδα που εργαζόταν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την Special Projects Group, σύμφωνα με το Bloomberg. Η είδηση σηματοδοτεί το τέλος της μυστικοπαθούς προσπάθειας της εταιρείας, να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο που θα ανταγωνίζεται την Tesla.

Χωρίς να αφήσει την είδηση ασχολίαστη, όπως αναμενόταν εξάλλου, ο Έλον Μασκ δημοσίευσε ένα emoji χαιρετισμού και τσιγάρου σε μια ανάρτηση X την Τρίτη.

Το πρόγραμμα απασχολούσε χιλιάδες υπαλλήλους, αλλά ποτέ δεν ταίριαξε με τη βασική δραστηριότητα της Apple που είναι οι ηλεκτρονικές συσκευές και οι διαδικτυακές υπηρεσίες, και δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με το πού θα απευθυνόταν η εταιρεία για την κατασκευή ενός οχήματος.

Η Apple και ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ δεν αναγνώρισαν ποτέ δημοσίως το σχέδιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προτιμώντας να αναφέρονται σε αυτό ως project πάνω σε «αυτόνομα συστήματα». Οι υποψίες για το φιλόδοξο σχέδιο της Apple να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2014.

Εξάλλου η εταιρεία έχει και άλλα έργα που σχετίζονται με την αυτοκινητοβιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού ενημέρωσης και ψυχαγωγίας CarPlay, το οποίο, σύμφωνα με την Apple, είναι εγκατεστημένο στο 80% των νέων οχημάτων.

Πάντως, η Apple ανακοίνωσε δαπάνες της τάξης των 30 δισ. για έρευνα και ανάπτυξη μόνο το 2023, μια αύξηση 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ορισμένοι από τους κολοσσούς αντιπάλους της Apple στα smartphones, έχουν επενδύσει σημαντικά στον σχεδιασμό και ενδεχομένως στην κατασκευή αυτοκινήτων. Η Xiaomi ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ένα νέο ηλεκτρικό όχημα. Η Foxconn, ο κύριος κατασκευαστικός εταίρος της Apple, δήλωσε πέρυσι ότι θα κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Η Apple βάζει τέλος στα σχέδια για την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου – Το σχόλιο του Έλον Μασκ

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button