Τεχνολογία

Κίνδυνος να απαγορευτεί το TikTok στις ΗΠΑ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Η νομοθεσία για το TikTok συμπεριλήφθηκε σε ένα πακέτο εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, στο οποίο οι εκπρόσωποι ενέκριναν την αποστολή εξωτερικής βοήθειας 60,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, καθώς και χρήματα για το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Τι σημαίνει για το TikTok η ψήφιση του νομοσχεδίου στις ΗΠΑ
Το πακέτο θα πάει τώρα στη Γερουσία των ΗΠΑ, όπου είναι πιθανό να εγκριθεί την Τρίτη. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα υπογράψει τη νομοθεσία για το TikTok μόλις φτάσει στο γραφείο του.

Εάν το νομοσχέδιο γίνει νόμος, ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής βίντεο θα έχει εννέα μήνες για να βρει αγοραστή, με πιθανή τρίμηνη παράταση όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η πώληση, ή θα αντιμετωπίσει απαγόρευση.

Η εταιρεία πιθανότατα θα προσπαθήσει να αμφισβητήσει το νόμο στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι θα στερήσει από τα εκατομμύρια των χρηστών της εφαρμογής τα δικαιώματα της Πρώτης Τροπολογίας, που προστατεύουν την ελευθερία του λόγου.

Τέτοιες δικαστικές αμφισβητήσεις θα μπορούσαν να καθυστερήσουν σημαντικά το χρονοδιάγραμμα που όρισε το Κογκρέσο ή να εμποδίσουν την έναρξη ισχύος του νόμου.

Η ανακοίνωση της TikTok
Σε ανακοίνωσή της, η TikTok δήλωσε: «Είναι ατυχές το γεγονός ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων χρησιμοποιεί την κάλυψη της σημαντικής εξωτερικής και ανθρωπιστικής βοήθειας για να μπλοκάρει για άλλη μια φορά ένα νομοσχέδιο απαγόρευσης που θα καταπατήσει τα δικαιώματα ελεύθερου λόγου 170 εκατομμυρίων Αμερικανών, θα καταστρέψει επτά εκατομμύρια επιχειρήσεις και θα κλείσει μια πλατφόρμα που συνεισφέρει 24 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία των ΗΠΑ, ετησίως».

Ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok απηύθυνε έκκληση στους χρήστες των ΗΠΑ να κάνουν άμεσα εκστρατεία για να σταματήσει το νομοσχέδιο.

«Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και να υπερασπιζόμαστε εσάς», δήλωσε η Shou Zi Chew σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα τον περασμένο μήνα και απευθυνόταν στους χρήστες της εφαρμογής.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης των νομικών μας δικαιωμάτων, για να προστατεύσουμε αυτή την καταπληκτική πλατφόρμα που δημιουργήσαμε μαζί σας».

Ανησυχίες ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν να μοιραστούν με το Πεκίνο
Το FBI έχει προειδοποιήσει ότι ο ιδιοκτήτης του TikTok ByteDance θα μπορούσε να μοιραστεί δεδομένα χρηστών, όπως το ιστορικό περιήγησης, την τοποθεσία και τα βιομετρικά αναγνωριστικά, με την αυταρχική κυβέρνηση της Κίνας.

Η TikTok δήλωσε ότι δεν το έχει κάνει ποτέ αυτό και δεν θα το έκανε αν της ζητηθεί.

Το 2022, ο Μπάιντεν απαγόρευσε τη χρήση του TikTok από τα σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε συσκευές που ανήκουν στις υπηρεσίες της, με περιορισμένες εξαιρέσεις για σκοπούς επιβολής του νόμου, εθνικής ασφάλειας και έρευνας ασφαλείας.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Κίνδυνος να απαγορευτεί το TikTok στις ΗΠΑ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button