Τεχνολογία

Οι επιστήμονες της NASA ανακάλυψαν νέο πλανήτη που μοιάζει με τη Γη

Σε μία νέα ανακάλυψη προχώρησε η NASA που έκανε γνωστό ότι εντόπισε έναν πλανήτη που μοιάζει με τη Γη, 40 έτη φωτός μακριά, μέρος που θα μπορούσε να φιλοξενήσει στο μέλλον την ανθρώπινη ζωή.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail, ο εξωπλανήτης, που ονομάζεται «Gliese 12b», είναι ελαφρώς μικρότερος από τον πλανήτη μας και έχει εκτιμώμενη θερμοκρασία επιφάνειας τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Ο Gliese 12b έχει χαρακτηριστεί ως ο «πλησιέστερος, πιο εύκρατος κόσμος στο μέγεθος της Γης μέχρι σήμερα» και είναι υποψήφιος για μελλοντική εξερεύνηση από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA.

Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων χρησιμοποίησε το TESS (Δορυφόρος Έρευνας Διέλευσης Εξωπλανητών) της NASA για να αποσαφηνίσει την ακριβή θέση του Gliese 12b.

«Ο Gliese 12b αντιπροσωπεύει έναν από τους καλύτερους στόχους για να μελετήσουμε εάν οι πλανήτες μεγέθους της Γης που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από δροσερά αστέρια μπορούν να διατηρήσουν την ατμόσφαιρά τους, ένα κρίσιμο βήμα για την κατανόησή μας όσον αφορά στην κατοικησιμότητα σε πλανήτες σε ολόκληρο τον γαλαξία μας», δήλωσε ο Shishir Dholakia, διδακτορικός φοιτητής στο Κέντρο Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Νότιου Κουίνσλαντ στην Αυστραλία.

«Επειδή ο Gliese 12b βρίσκεται μεταξύ Γης και Αφροδίτης σε θερμοκρασία, η ατμόσφαιρά του θα μπορούσε να μας διδάξει πολλά για τα μονοπάτια κατοικιμότητας που ακολουθούν οι πλανήτες καθώς αναπτύσσονται», πρόσθεσε.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Οι επιστήμονες της NASA ανακάλυψαν νέο πλανήτη που μοιάζει με τη Γη

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button