Τεχνολογία

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα λογιστικά φύλλα Google εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος

Με την πάροδο των χρόνων έχουν εμφανιστεί διάφορα πράγματα που βοηθούν στο να γίνει η ζωή των ανθρώπων πιο υποφερτή.

Σε αυτά περιλαμβάνονται αεροπλάνα που μεταφέρουν ανθρώπους από τη μία ήπειρο στην άλλη, ρομπότ που αναλαμβάνουν υπηρεσίες όπως η διανομή, ηλεκτρικές σκούπες που βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού, Ice casino για τις ανάγκες σας σε τυχερά παιχνίδια και Google Spreadsheets για ευκολία, ειδικά όταν εργάζεστε online.

Το άρθρο θα επικεντρωθεί κυρίως στα λογιστικά φύλλα της Google, ενημερώνοντάς σας για το τι είναι αυτά και πώς μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε για προσωπική χρήση.

Τι είναι τα λογιστικά φύλλα Google;

Τα λογιστικά φύλλα της Google είναι μια δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή που παρέχεται από τη Google. Πρωταρχικός στόχος τους είναι η παρουσίαση πληροφοριών και δεδομένων σε οργανωμένη μορφή. Είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα λογισμικού για άτομα που ασχολούνται με συνεργατικά έργα, επειδή λειτουργούν παρόμοια με το Microsoft Excel και το Apple Keynote. Ενώ πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα λογιστικά φύλλα μόνο για εργασιακούς σκοπούς, είναι επίσης εξαιρετικά για τόνους προσωπικών χρήσεων, όπως:

Διαχείριση λιστών εργασιών

Είναι εύκολο για ένα άτομο που ζει μια πολυάσχολη ζωή να ξεχνά κάποιες από τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσει καθημερινά. Για να αποφύγετε τέτοιες ενοχλήσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή λίστα εργασιών που προσφέρουν τα λογιστικά φύλλα της Google. Πρόκειται για ένα απλό πρότυπο που έχει μόνο τρεις στήλες:

  1. Μια στήλη με πλαίσια ελέγχου για να επισημάνετε τις εργασίες που ολοκληρώνετε.
  2. Μια στήλη ημερομηνίας που χρησιμοποιείτε για τον προγραμματισμό εργασιών.
  3. Μια τρίτη στήλη όπου καταχωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες της εργασίας.

Όταν ένα άτομο ολοκληρώνει μια συγκεκριμένη εργασία, το φύλλο τη διαγράφει αυτόματα, αλλά εξακολουθεί να παραμένει στον κατάλογο. Αν η λίστα γίνει πολύ γεμάτη, επιλέξτε Απόκρυψη γραμμής αφού κάνετε δεξί κλικ στις γραμμές για να απορρίψετε όλα τα στοιχεία που έχετε τελειώσει χωρίς να τα διαγράψετε. Προσφέρει επίσης μια λειτουργία μορφοποίησης υπό όρους, όταν θέλετε να προσαρμόσετε τη μορφοποίηση για τις ολοκληρωμένες εργασίες, π.χ. να προσθέσετε αλλαγές και να μορφοποιήσετε το χρώμα του κειμένου, ώστε να μπορούν να ξεχωρίζουν καλύτερα.

Ορισμός οικιακών προϋπολογισμών

Δεν χρειάζεστε φανταχτερές εφαρμογές ή ιστότοπους για να έχετε τα έξοδά σας υπό έλεγχο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα λογιστικά φύλλα της Google, είτε θέλετε να παρακολουθείτε αποτελεσματικά τα ετήσια είτε τα μηνιαία έξοδα. Μερικοί τύποι υπολογιστικών φύλλων μπορούν να σας βοηθήσουν να υπολογίσετε αυτόματα πόσα χρήματα κερδίζετε και πόσα ξοδεύετε για να καταλάβετε πού πηγαίνουν οι πόροι σας κάθε μήνα ή χρόνο.

Τα λογιστικά φύλλα της Google προσφέρουν πρότυπα για ετήσιους και μηνιαίους προϋπολογισμούς- έτσι, δεν χρειάζεται να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια. Απλά αποκτήστε πρόσβαση σε αυτά από την ενότητα Προσωπικά πρότυπα της Google. Με το πρότυπο μηνιαίου προϋπολογισμού, θα βρείτε δύο φύλλα, ένα για την καταγραφή των χρεώσεων & πιστώσεων και το άλλο που χρησιμοποιεί τύπους για τον υπολογισμό των εσόδων και των εξόδων. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να το προσαρμόσετε ώστε να αθροίζετε όλα τα έξοδά σας για να ξέρετε αν βρίσκεστε στο σωστό δρόμο ή αν πρέπει να κάνετε μερικές προσαρμογές. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε μετρητά όταν εντοπίζετε τομείς που απορροφούν χρήματα και δεν θα έπρεπε.

Οργανωθείτε καλύτερα

Τα λογιστικά φύλλα της Google είναι αρκετά ευέλικτα ώστε να επιτρέπουν στους χρήστες να γίνονται δημιουργικοί στη διαχείριση διαφόρων πτυχών της ζωής τους. Παραδείγματα προτύπων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να οργανωθείτε καλύτερα σε διάφορους τομείς της ζωής σας περιλαμβάνουν:

  • Χρησιμοποιήστε το πρότυπο ταξιδιωτικού προγράμματος για να οργανωθείτε για τα ταξίδια σας. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από το Φύλλο προϋπολογισμού ταξιδιού για να διασφαλίσετε ότι έχετε τα οικονομικά σας σωστά.
  • Το πρότυπο Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να καταρτίσει έναν κατάλογο με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
  • Έχετε προγραμματίσει γάμο; Το πρότυπο Οργανωτής γάμου έχει όλα όσα χρειάζεστε για να διασφαλίσετε ότι η μεγάλη μέρα θα κυλήσει ομαλά. Αυτά περιλαμβάνουν λίστες καλεσμένων, προϋπολογισμούς και χρονοδιαγράμματα. Πολλοί χρήστες λατρεύουν το γεγονός ότι τα πρότυπα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για άλλες εκδηλώσεις, όπως εράνους, επετείους και πάρτι γενεθλίων.
  • Όταν θέλετε να τρώτε πιο υγιεινά γεύματα, ένα Ημερολόγιο Τροφίμων ή ένας Σχεδιαστής Γεύματος θα σας κρατήσει το χέρι καθώς προσπαθείτε να προσέχετε τι μπαίνει στο στόμα σας. Συνδυάστε το με το διάγραμμα απώλειας βάρους, αν θέλετε επίσης να χάσετε μερικά κιλά.
  • Το Διάγραμμα Εργασιών είναι βολικό για άτομα που θέλουν να είναι πιο οργανωμένα με τις δουλειές του σπιτιού.

Σχεδιάστε και παρακολουθήστε τα ημερήσια χρονοδιαγράμματα

Ένα πρότυπο χρονοδιαγράμματος είναι ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό που προσφέρουν τα Υπολογιστικά Φύλλα της Google. Σας βοηθούν να διασφαλίσετε ότι ξοδεύετε τον χρόνο σας σωστά, ιεραρχώντας τις βασικές εργασίες για να απολαμβάνετε πιο παραγωγικές ημέρες. Το πρόγραμμα προγραμματισμού σας δίνει έναν απλό τρόπο καταγραφής των καθημερινών εργασιών και ραντεβού. Επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν τις καθημερινές εργασίες με συγκεκριμένα χρονικά μπλοκ, ένα μυστικό όπλο για βελτιωμένη εστίαση. Το φύλλο χρόνου σας επιτρέπει επίσης να γνωρίζετε πώς ξοδεύετε τον χρόνο σας. Σας επιτρέπει να διασφαλίσετε ότι δεν σπαταλάτε πολύ χρόνο, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για κρίσιμες εργασίες.

Σχόλια κλεισίματος

Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι μόνο οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν λογιστικά φύλλα Google. Το πολύτιμο εργαλείο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να σας εξυπηρετήσει πολλαπλές προσωπικές ανάγκες. Ελέγξτε την παραπάνω λίστα για να αποκαλύψετε τρόπους χρήσης των λογιστικών φύλλων όταν δεν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για εργασία

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα λογιστικά φύλλα Google εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button