Τεχνολογία

Σάλπαρε για Βραζιλία το πρώτο αιολικό φορτηγό πλοίο

Το παρθενικό του ταξίδι σε πραγματικές συνθήκες ξεκίνησε το Pyxis Ocean, το πρώτο αιολικό φορτηγό πλοίο, με στόχο να χαράξει μια νέα πορεία, μακριά από τον άνθρακα, για τη ναυτιλιακή αγορά.

Το Pyxis Ocean, που είναι εφοδιασμένο με γιγάντια, άκαμπτα πανιά βρετανικής σχεδίασης ύψους 37,5 μέτρων, ξεκίνησε από τη Σιγκαπούρη με προορισμό τη Βραζιλία σε ένα ταξίδι που αναμένεται να προσφέρει πολύτιμα συμπεράσματα για τη χρήση αντίστοιχων λύσεων στον κλάδο. Άλλωστε, σε μια αγορά, όπως η ναυτιλιακή, που είναι δύσκολο να απανθρακοποιηθεί, το ταξίδι αποτελεί μια ευκαιρία να αξιολογηθεί εάν η επιστροφή στον παραδοσιακό τρόπο προώθησης πλοίων θα μπορούσε να είναι ο δρόμος προς τα εμπρός για τη μεταφορά φορτίου στη θάλασσα.

Τα πανιά WindWings, που είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό με τις ανεμογεννήτριες, έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και επομένως το αποτύπωμα άνθρακα της αποστολής. Σύμφωνα με την BAR Technologies, την εταιρεία που υλοποίησε τα άκαμπτα πανιά του Pyxis Ocean, η συγκεκριμένη λύση θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά τη διάρκεια ζωής ενός φορτηγού πλοίου έως και 30%.

Το ταξίδι του Pyxis Ocean προς τη Βραζιλία αναμένεται να διαρκέσει έξι εβδομάδες.

deasy.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Σάλπαρε για Βραζιλία το πρώτο αιολικό φορτηγό πλοίο

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button