Τεχνολογία

Το μέγεθος των iPhone θα αλλάξει φέτος: Όσα πρέπει να ξέρετε

create.vista

Η Apple δεν έχει αλλάξει σημαντικά το μέγεθος της οθόνης στα iPhone από όταν κυκλοφόρησε το iPhone 12 το 2020, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει με τη σειρά iPhone 16 του 2024.

Τα μοντέλα iPhone 16 Pro θα έχουν σημαντικά μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης από τα τρέχοντα μοντέλα iPhone 15 Pro.

Σύμφωνα με πολλές πηγές, το iPhone 16 Pro και το iPhone 16 Pro Max θα έχουν αύξηση στο μέγεθος της οθόνης σε σύγκριση με το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max, με διάμετρο περίπου 6,3 ίντσες και 6,9 ίντσες, αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα, το iPhone 16 Pro θα έχει οθόνη 6,27 ιντσών (159,31 mm), ενώ το iPhone 16 Pro Max θα διαθέτει οθόνη 6,85 ιντσών (174,06 mm).

iPhone 16 Pro

iphone 16 Pro, Το μέγεθος των iPhone θα αλλάξει φέτος: Όσα πρέπει να ξέρετε

iPhone 16 Pro Max

iphone 16 Pro, Το μέγεθος των iPhone θα αλλάξει φέτος: Όσα πρέπει να ξέρετε

Αυξάνοντας το μέγεθος της οθόνης, θα αυξηθούν και οι διαστάσεις του σώματος του iPhone. Τα iPhone 16 Pro και 16 Pro Max θα είναι ελαφρώς ψηλότερα από τους προκατόχους τους και παράλληλα κάπως πιο φαρδιά. Αυτή η νέα μορφή θα δώσει στην Apple περισσότερο εσωτερικό χώρο για εξαρτήματα, όπως μεγαλύτερες μπαταρίες.

Τεχνολογία οθόνης

Η Apple σταθμίζει τη χρήση της τεχνολογίας μικροφακών για να διατηρήσει ή να αυξήσει τη φωτεινότητα των οθονών OLED στα μοντέλα iPhone 16 της επόμενης χρονιάς, ενώ δυνητικά θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας. Οι συστοιχίες μικροφακών ή MLA χρησιμοποιούν ένα ομοιόμορφο μοτίβο τρισεκατομμυρίων φακών μέσα στο πάνελ για τη μείωση της εσωτερικής ανάκλασης. Το ανακλώμενο φως αυξάνει την αντιληπτή φωτεινότητα χωρίς να αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας.

Το iPhone 16 του επόμενου έτους θα μπορούσε να διαθέτει μια πιο αποδοτική οθόνη χάρη σε ένα νέο σετ υλικών OLED που φέρεται να αναπτύσσεται από τη Samsung ειδικά για την Apple.

iPhone 16 και iPhone 16 Plus

Δεν περιμένουμε αλλαγές μεγέθους για το iPhone 16‌ και το iPhone 16 Plus, και αυτές οι συσκευές θα έχουν το ίδιο μέγεθος με το iPhone 15 και το iPhone 15 Plus. Ωστόσο, με τα iPhone 17 και iPhone 17 Plus το 2025, η Apple αναμένεται επίσης να φέρει τα μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης 6,27 και 6,86 ιντσών στα δύο τυπικά μοντέλα iPhone της. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι ολόκληρη η σειρά iPhone 17 θα πρέπει να χρησιμοποιεί υψηλότερη αναλογία διαστάσεων 19,6:9.

techblog.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/738713/to-megethos-ton-iphone-tha-allaxei-fetos-osa-prepei-na-xerete/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button