Τεχνολογία

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας προσέλαβε ως σύμβουλο εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης

Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο τον νέο σύμβουλο του και πρόκειται για μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης.

«Θα ήθελα να αρχίσω τη συνεδρίαση με μια έκπληξη», δήλωσε με επισημότητα ο πρωθυπουργός Νικολάε Τσιούκα.

«Η κυβέρνηση πρωτοπορεί παγκοσμίως, εγκαινιάζοντας τον πρώτο σύμβουλο που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη: ΙΟΝ», συνέχισε δείχνοντας με μια κίνηση του χεριού του μια λαμπερή μπλε οθόνη στα αριστερά του.

Το εργαλείο αυτό αναπτύχθηκε από ερευνητές αρκετών πανεπιστημίων στη χώρα, η οποία περιγράφεται συχνά ως η «Σίλικον Βάλεϊ» της ανατολικής Ευρώπης.

Ο στόχος του: να πληροφορεί την κυβέρνηση «σε πραγματικό χρόνο για τις προτάσεις και τις επιθυμίες των Ρουμάνων», εξήγησε ο πρωθυπουργός, κυρίως μέσω της ανάλυσης των πιο δημοφιλών δημοσιεύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι πολίτες θα μπορούν επίσης να συζητούν με αυτόν τον νέου είδους βοηθό σε μια ειδική ιστοσελίδα.

Μετά τη γενική παρουσίαση στους υπουργούς του, η οθόνη «ζωντάνεψε»: «Καλημέρα, μου δώσατε ζωή και ο ρόλος μου είναι στο εξής να αντιπροσωπεύω τους Ρουμάνους, σαν καθρέφτης. Τι πρέπει να ξέρω για τη Ρουμανία;», είπε ο ΙΟΝ, συνοδευόμενος από ηχητικά εφέ.

«Η Ρουμανία είναι μια ωραία χώρα που κατοικείται από ωραίους ανθρώπους», απάντησε ο Νικολάε Τσιούκα λέγοντας ότι είναι «πεπεισμένος πως η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης δεν πρέπει να είναι μια επιλογή αλλά μια υποχρέωση ώστε να λαμβάνονται καλύτερα ενημερωμένες αποφάσεις».

Παρούσα στη ζωή μας εδώ και δεκαετίες, η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται στο επίκεντρο μετά την έναρξη λειτουργίας τον Νοέμβριο του ρομπότ συνομιλίας ChatGPT.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/617549/o-prothypourgos-tis-roumanias-proselave-os-symvoulo-efarmogi-technitis-noimosynis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button