Τεχνολογία

Bloomberg: Η Apple κοντά σε συμφωνία με την OpenAI για να ενσωματώσει το ChatGPT στο iPhone

Η Apple βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την OpenAI, τη δημιουργό του γνωστού ChatGPT, για τη χρήση χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης στο iPhone, ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο πλευρές έχουν οριστικοποιήσει τους όρους μίας συμφωνίας για τη χρήση χαρακτηριστικών του ChatGPT στο επόμενο λειτουργικό σύστημα του iPhone, το iOS 18.

Η Apple είχε επίσης συνομιλίες με την Google για τη χρήση του δικού της chatbot, του Gemini, όμως συζητήσεις αυτές δεν έχουν οδηγήσει σε συμφωνία, αν και συνεχίζονται.

Μια συμφωνία με την OpenAI θα επέτρεπε στην Apple να προσφέρει το δημοφιλές ChatGPT ως μέρος μίας πλειάδας νέων χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης που σχεδιάζει να ανακοινώσει τον Ιούνιο, στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (Worldwide Developers Conference).

Το Bloomberg ανέφερε τον Απρίλιο ότι οι συζητήσεις με το OpenAI είχαν ενταθεί. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μια συμφωνία θα ανακοινωθεί άμεσα.

Πέρυσι, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε ότι προσωπικά χρησιμοποιεί το ChatGPT της OpenAI, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν «ορισμένα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν». Υποσχέθηκε ότι νέα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης θα έρθουν στα προϊόντα της Apple σε «πολύ προσεκτική βάση».

«Πιστεύουμε στη μετασχηματιστική δύναμη και τη δυναμική της Τεχνητής Νοημοσύνης και θεωρούμε ότι έχουμε πλεονεκτήματα που θα μας διαφοροποιήσουν σε αυτή τη νέα εποχή, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού συνδυασμού της Apple για την απρόσκοπτη ενσωμάτωση υλικού, λογισμικού και υπηρεσιών», δήλωσε ο Τιμ Κουκ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Bloomberg: Η Apple κοντά σε συμφωνία με την OpenAI για να ενσωματώσει το ChatGPT στο iPhone

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button