Τεχνολογία

H Google φέρνει αλλαγές στην εμφάνιση του Chrome

Η τελευταία έκδοση του Google Chrome περιλαμβάνει μια λειτουργία που επιλέγει αυτόματα έναν συνδυασμό χρωμάτων για το πρόγραμμα περιήγησης με βάση την ταπετσαρία που εμφανίζεται όταν ανοίγετε μια νέα καρτέλα.

Η λειτουργία εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το u/Leopeva64-2 στο Reddit, που δείχνει ότι η αλλαγή της ταπετσαρίας της νέας καρτέλας προσαρμόζει αυτόματα το συνδυασμό χρωμάτων της γραμμής διευθύνσεων και της διεπαφής του προγράμματος περιήγησης. Προηγουμένως ήταν δυνατή η μη αυτόματη αλλαγή του συνδυασμού χρωμάτων του Chrome σε ένα της επιλογής σας, αλλά αυτό απλοποιεί τη διαδικασία. Σύμφωνα με το λογισμικό της Google, η λειτουργία “επιτρέπει τη ρύθμιση του χρώματος του θέματος με βάση το χρώμα της εικόνας φόντου όταν αλλάζει η σελίδα νέας καρτέλας” και είναι διαθέσιμη σε Mac, Windows και Linux, καθώς και στα λειτουργικά συστήματα ChromeOS και Fuchsia της Google.

Είναι παρόμοια λειτουργία με το Material You του Android, το οποίο προσαρμόζει τον συνδυασμό χρωμάτων του λειτουργικού συστήματος με βάση αυτό που εντοπίζει στην ταπετσαρία της αρχικής οθόνης σας. Έκανε το ντεμπούτο του στο Android 12 πέρυσι, επεκτάθηκε με τη φετινή ενημέρωση Android 13 και η Google έχει επίσης διαθέσει την επιλογή θέματος σε αρκετές από τις εφαρμογές Android της.

Η δυνατότητα δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Αντίθετα, αν θέλετε να το δοκιμάσετε, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη σημαία Chrome. Μόλις ενεργοποιηθεί, ανοίξτε μια νέα καρτέλα Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το στυλό κάτω δεξιά στο παράθυρο της νέας καρτέλας και επιλέξτε μια νέα ταπετσαρία για να δείτε το χρωματικό της σχήμα να αντικατοπτρίζεται στη διεπαφή του Chrome.

techblog.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/578596/h-google-fernei-allages-stin-emfanisi-tou-chrome/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button