Τεχνολογία

Microsoft: Το Notepad έμαθε να… μετράει

Άργησε αλλά τα κατάφερε η Microsoft. Το σημειωματάριο, γνωστό ως Notepad, θα αποκτήσει ορισμένα νέα χαρακτηριστικά που θα το κάνουν πιο εύχρηστο.

H ομάδα Windows Insider, σε μια δημοσίευση στο blog της εταιρείας, έκανε γνωστό πως στα Windows 11 «όταν επιλέγεται κείμενο, μια γραμμή κατάστασης θα δείχνει τον αριθμό χαρακτήρων τόσο για το επιλεγμένο κείμενο όσο και για ολόκληρο το έγγραφο». Εάν δεν έχει επιλεγεί κείμενο «θα εμφανίζεται ο αριθμός των χαρακτήρων για ολόκληρο το έγγραφο, διασφαλίζοντας ότι έχετε πάντα μια σαφή εικόνα του μήκους του εγγράφου σας». 

Και άλλες αλλαγές

Πρόκειται για την τελευταία προσθήκη σε μια σειρά αλλαγών στο Notepad φέτος μαζί με μια ενημερωμένη έκδοση (11.2311.29.0) η οποία εισάγει τις περαιτέρω βελτιώσεις όπως εύκολη πρόσβαση για τροποποιήσεις αρχείων απευθείας από την εξερεύνηση αρχείων, έναν γρήγορο και απλοποιημένο τρόπο για να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε αρχεία στο Notepad.

Να σημειώσουμε πως η εφαρμογή απέκτησε πρόσφατα μια νέα επιλογή αυτόματης αποθήκευσης που σας επιτρέπει να την κλείνετε χωρίς να βλέπετε το αναδυόμενο μήνυμα αποθήκευσης κάθε φορά.

Σύμφωνα με το Verge η Microsoft πρόσθεσε επίσης καρτέλες dark mode στο Notepad, ακόμη και ένα εικονικό fidget spinner.

Εκτός από τις αλλαγές στην τελευταία δοκιμαστική έκδοση των Windows 11 θα υπάρξουν και άλλες βελτιώσεις στο μέλλον όπως η απόκρυψη widget (π.χ. news and articles) από την οθόνη του υπολογιστή σας.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/733732/microsoft-to-notepad-emathe-na-metraei/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button