Τουρισμός

“Αναμορφώνεται” και συνεχίζεται η τουριστική πολιτική του Δήμου Ηρακλείου στον τομέα της Γαστρονομίας

Με την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου να βρίσκεται προ των πυλών (την Παρασκευή 12 Απριλίου η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ), η συζήτηση πλέον θα αρχίσει να μπαίνει στους επί μέρους τομείς της πολιτικής που θέλει να ασκήσει η νέα δημοτική αρχή. Ένας από αυτούς είναι και ο τουρισμός, ο οποίος περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Αγριμανάκη. Παρότι ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει δαπάνες για τον τουρισμό (άλλωστε πολλές από τις τουριστικές δράσεις του Δήμου υλοποιούνται μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού) ούτε για το Φεστιβάλ “Ημέρες Γαστρονομίας”, τούτο δεν σημαίνει ότι καταργείται. Όπως λέει ο κ. Αγριμανάκης: “Θα χτίσουμε πάνω στην δουλειά που έγινε τα προηγούμενα χρόνια για να συνεχίσουμε να ενισχύουμε το τουριστικό και γαστρονομικό brand του Ηρακλείου. Ακόμα κι αν αλλάξουν κάπως μορφή, οι γαστρονομικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και φέτος”.

Προφανώς, στην πορεία θα προκύψουν αναμορφώσεις του προϋπολογισμού, ώστε να ενισχυθούν οι κωδικοί του τουρισμού και καταστεί εφικτή η διοργάνωση των “Ημερών Γαστρονομίας”.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2023 το Ηράκλειο εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO, στον τομέα στην γαστρονομίας.

https://creta24.gr/anamorfonetai-kai-synechizetai-i-touristiki-politiki-tou-dimou-irakleiou-ston-tomea-tis-gastronomias/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button