Τουρισμός

Απεβίωσε ο Αθανάσιος Ρέτσος, συνιδρυτής των Electra Hotels

Απεβίωσε σήμερα ο Αθανάσιος Ρέτσος, εκ των συνιδρυτών της ξενοδοχειακής αλυσίδας Electra Hotels & Resorts.

Σε σχετική ανακοίνωση η οικογένεια αναφέρει τα εξής:

«Με θλίψη και οδύνη, η οικογένεια του Ομίλου Electra Hotels & Resorts ανακοινώνει πως σήμερα το πρωί, γαλήνια στο σπίτι του και δίπλα στην οικογένειά του, απεβίωσε πλήρης ημερών ο Αθανάσιος Ρέτσος, συνιδρυτής των Electra και πατέρας του πρώην προέδρου του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσου».

Ο Αθανάσιος Ρέτσος γεννήθηκε το 1929 στον Σκορτσινό Αρκαδίας και από τα 15 του χρόνια στην Αθήνα, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, κατάφερε να διακριθεί, να δημιουργήσει, να συμπορευτεί με ανθρώπους, τους αγαπημένους του Μάκη Φωκά, Θωμά Σβυριάδη και Μπάμπη Τσαούσογλου, συνιδρύοντας τα Electra Hotels & Resorts, βάζοντας και αυτός το λιθαράκι του στην εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού.

«Όλη του την πορεία, τη χάραξε και την ακολούθησε μη παρεκκλίνοντας από τα βασικά του χαρακτηριστικά: επιμονή, υπομονή, δικαιοσύνη, ευγένεια και τήρηση των ηθικών αξιών του, ακόμα και όταν αυτές ήταν ενάντια στο συμφέρον του! Αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν και στοιχεία του DNA του Ομίλου μας, για τα οποία όλοι μας είμαστε υπερήφανοι», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Τον αποχαιρετούμε με πόνο και θλίψη, αλλά και με ένα μοναδικό αίσθημα ικανοποίησης, πως ο «Θανάσης ο Ρέτσος» -έτσι του άρεσε να αυτοαποκαλείται- πέρασε στην αιωνιότητα, ήσυχα, στο σπίτι του, στην αγκαλιά των δικών του ανθρώπων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Απεβίωσε ο Αθανάσιος Ρέτσος, συνιδρυτής των Electra Hotels

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button