Τουρισμός

Αποφάσεις για το υπό κατασκευή ξενοδοχείο στη Νέα Χώρα και για ξενοδοχείο στα Φαλάσαρνα

Το Υπουργείο Τουρισμού ενέκρινε την υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις για την ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 150 κλινών, με αποκατάσταση και επανάχρηση μνημείου, σε έκταση 3,8 στρεμμάτων, εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Χανίων, στην περιοχή της Νέας Χώρας, από τη «ΝΜΠ Επενδυτική, Ξενοδοχειακή και Τουριστική Μονοπρόσωπη Α.Ε.».

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία προχωρά ήδη την κατασκευή τού ενός από τα δύο σχεδιαζόμενα ξενοδοχεία (οι χωματουργικές εργασίες έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες), τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να συλλειτουργήσουν. Το πρώτο θα κατασκευαστεί στο βόρειο τμήμα τού αποκτηθέντος οικοπέδου και το δεύτερο στο τμήμα όπου βρίσκονται τα δύο επιβλητικά -διατηρητέα- φουγάρα της ΑΒΕΑ (δείτε ΕΔΩ).

Διαβάστε ακόμη: Νέα Χώρα | Μεταφύτευση 4 αλμυρικιών από τον παραλιακό δρόμο στην πρώην πισίνα

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το etravelnews.gr, η Περιφέρεια Κρήτης ενέκρινε την υπαγωγή σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις και την επιβολή πρόσθετων όρων για την ανέγερση και λειτουργία ξενοδοχείου, δυναμικότητας 47 κλινών, με επιπλωμένα διαμερίσματα και πισίνες, στη θέση «ΦΡΟΥΔΙΑ ΑΚΤΗΣ – ΓΥΛΙΣΜΑΤΑ», στα Φαλάσαρνα, Τ.Κ. Πλατάνου του Δήμου Κισάμου Χανίων, από τη «Νomas Boutique Ξενοδοχειακές Τουριστικές ΙΚΕ».

Αποφάσεις για το υπό κατασκευή ξενοδοχείο στη Νέα Χώρα και για ξενοδοχείο στα Φαλάσαρνα

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button