Τουρισμός

Αυτόν τον εντυπωσιακό κήπο καλό είναι να τον επισκεφτείτε με προσοχή γιατί… σκοτώνει

Μόλις τον αντικρίζεις, το πρώτο που σκέφτεσαι, είναι πόσο εντυπωσιακός μοιάζει. Και είναι. Όμως, είναι και «θανατηφόρα» επικίνδυνος.

Ο λόγος για τον κήπο του Άλνουικ, ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της Βόρειας Αγγλίας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν ανάμεσα στα πολύχρωμα φυτά, τα περιποιημένα τοπία και τους καταρράκτες.

Ωστόσο, πίσω από αυτό το υπέροχο και καταπράσινο σκηνικό, κρύβεται ένα «θανατηφόρο» μυστικό: τα φυτά του μπορούν να σας σκοτώσουν!

Μέσα στα όρια του κήπου, κλειδωμένο πίσω από μαύρες σιδερένιες πόρτες, βρίσκεται το «Poison Garden», ένα μέρος όπου οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να σταματήσουν και να μυρίσουν τα λουλούδια.

Alnwick Garden

Ο κήπος αυτός δημιουργήθηκε από τη Δούκισσα του Νορθάμπερλαντ και φιλοξενεί πάνω από 100 διάσημα φυτά-δολοφόνους. Αποτελεί τον παλαιότερο βοτανικό κήπο ακαδημαϊκής χρήσης παγκοσμίως και ο λόγος δημιουργίας του ήταν η καλλιέργεια και η μελέτη θεραπευτικών και φαρμακευτικών φυτών από όλο τον κόσμο.

Alnwick Garden

Λίγοι είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν ποια φυτά είναι δηλητηριώδη, ποια «εγκυμονούν» κινδύνους για τον άνθρωπο, πώς μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος μία τοξική ποικιλία και σε τι απόσταση θεωρείται ασφαλές να πλησιάσει.

Πάντως, κάθε χρόνο ο «Δηλητηριώδης Κήπος» προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες. Και παρά τις πολυάριθμες επισημάνσεις «θανάτου» και τις αυστηρές προειδοποιήσεις των ξεναγών, μερικοί από τους επισκέπτες κάνουν το λάθος να πλησιάσουν προς τα φυτά.

Alnwick Garden

Μέχρι στιγμής, πάντως, οι αναφορές μετά από επαφή με τα «φονικά» φυτά, είναι κάποια περιστατικά λιποθυμίας, όσων τα πλησίασαν.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Αυτόν τον εντυπωσιακό κήπο καλό είναι να τον επισκεφτείτε με προσοχή γιατί… σκοτώνει

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button