Τουρισμός

Βόμβα στον τουρισμό: Aναστέλει τη λειτουργία του ο tour operator FTI

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που γνωστοποιεί την υποβολή αίτησης αφερεγγυότητας:

  • Η FTI Touristik GmbH υποβάλλει αίτηση αφερεγγυότητας τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024
  • Άλλες εταιρείες του ομίλου θα καταθέσουν επίσης αίτηση αφερεγγυότητας τις επόμενες ημέρες
  • Ο ΟΜΙΛΟΣ FTI GROUP δεν περιλαμβάνει το τηλεοπτικό κανάλι sonnenklar.TV και την TVG με τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία franchise, τα οποία λειτουργούν υπό τις επωνυμίες sonnenklar.TV, 5vorFlug και Flugbörse
  • Για όλους τους πελάτες του ομίλου ταξιδιωτικών πρακτόρων έχει δημιουργηθεί μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για άμεση επικοινωνία και ένας δικτυακός τόπος με συχνές ερωτήσεις.

Πιο αναλυτικά, η FTI Touristik GmbH, η μητρική εταιρεία του ΟΜΙΛΟΥ FTI GROUP ως ο τρίτος μεγαλύτερος tour operator στην Ευρώπη, θα καταθέσει αίτηση για την έναρξη διαδικασίας αφερεγγυότητας στο τοπικό δικαστήριο του Μονάχου τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024. Αρχικά, μόνο το εμπορικό σήμα του ταξιδιωτικού πράκτορα FTI Touristik επηρεάζεται άμεσα από αυτό. Στη συνέχεια, ωστόσο, θα κατατεθούν αντίστοιχες αιτήσεις και για άλλες εταιρείες του ομίλου. Η Windrose Finest Travel GmbH με το πολυτελές εμπορικό σήμα WINDROSE θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της.

Οι ανεξάρτητες εταιρείες Euvia GmbH και το κανάλι ταξιδιωτικών αγορών sonnenklar.TV καθώς και το σύστημα franchise της Touristik Vertriebsgesellschaft mbH (TVG) με τα εμπορικά σήματα sonnenklar.TV Reisebüros, 5vorFlug Reisebüros και Flugbörse δεν ανήκουν στον ΟΜΙΛΟ FTI.

Όπως είναι γνωστό μετά από μια μακρά και πολύπλοκη διαδικασία επενδυτών, η είσοδος μιας κοινοπραξίας επενδυτών ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2024. Έκτοτε, ωστόσο, οι αριθμοί των κρατήσεων υπολείπονται κατά πολύ των προσδοκιών παρά τα θετικά νέα. Επιπλέον, πολυάριθμοι προμηθευτές έχουν επιμείνει στην προκαταβολή. Ως αποτέλεσμα, υπήρξε αυξημένη ανάγκη για ρευστότητα, η οποία δεν μπορούσε πλέον να γεφυρωθεί μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας των επενδυτών. Ως εκ τούτου, η υποβολή αίτησης αφερεγγυότητας κατέστη αναγκαία για νομικούς λόγους, σύμφωνα με την εταιρία.

Πληροφορίες για τους πελάτες της FTI GROUP

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του FTI αναφέρονται τα εξής: “Η υποστήριξη των ταξιδιωτών που πλήττονται από τις συνέπειες της αφερεγγυότητας αποτελεί πλέον ύψιστη προτεραιότητα για την FTI GROUP. Έχει ήδη δημιουργηθεί ένας δικτυακός τόπος υποστήριξης στη διεύθυνση www.fti-group.com/en/insolvency καθώς και μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης στον αριθμό +49 (0) 89 / 710 45 14 98. Όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι προσβάσιμες εδώ, ενώ υπάρχουν γερμανο- και αγγλόφωνοι υπεύθυνοι επικοινωνίας για μεμονωμένες ερωτήσεις. Εκτός από την πλήρη εστίαση στην υποστήριξη των πελατών, η FTI GROUP θα ενημερώνει επίσης τακτικά τους επισκέπτες της μαζί με το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλειας (DRSF).

Προς το παρόν εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι τα ταξίδια που έχουν ήδη ξεκινήσει μπορούν να ολοκληρωθούν όπως είχαν προγραμματιστεί. Τα ταξίδια που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει θα είναι πιθανόν να μην είναι πλέον εφικτά ή θα είναι μόνο εν μέρει εφικτά από την Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024. Σε συνεργασία με τον (προσωρινό) διαχειριστή αφερεγγυότητας που δεν έχει ακόμη διοριστεί, θα αναπτυχθεί τις επόμενες ημέρες μια ιδέα για τη συνεχή ενημέρωση των πληγέντων ταξιδιωτών και την επιχειρησιακή εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων”.

money-tourism.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Βόμβα στον τουρισμό: Aναστέλει τη λειτουργία του ο tour operator FTI

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button