Τουρισμός

Γιατί οι Αμερικάνοι είναι απογοητευμένοι με τις διακοπές τους

Λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς ταξιδιώτες που συμμετείχαν σε έρευνα ανέφεραν ότι οι τελευταίες διακοπές τους δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες τους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 Αμερικανοί που ταξίδεψαν διεθνώς τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το 45% των διακοπών των ερωτηθέντων ανταποκρίνονταν – ή υπερέβαινε – την τέλεια εικόνα που είχαν φανταστεί στο μυαλό τους.

Μη ρεαλιστικές προσδοκίες για διακοπές

Για το 72% των Αμερικανών τα social media συνέβαλαν στο να μην έχουν τις διακοπές που ονειρεύονται ή είχαν δει στα κοινωνικά μέσα.

Το 67% είπε ότι ο δικός τους σχεδιασμός τους έχει οδηγήσει σε απογοήτευση όταν ταξιδεύουν για αναψυχή.

Η έρευνα που ανατέθηκε από την Exodus Travels και διεξήχθη από την OnePoll, εξέτασε τις ταξιδιωτικές προσδοκίες των ερωτηθέντων και διερεύνησε συμβουλές για το πώς να αξιοποιήσει κανείς στο έπακρο κάθε ταξίδι.

Για περίπου το ένα τρίτο (31%), η εύρεση του προορισμού δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, γεγονός που επηρέασε ολόκληρο το ταξίδι τους.

Αλλά πολλοί δεν το άφησαν αυτό να τους πάρει κάτω, καθώς το 51% παραδέχεται ότι ξεπέρασε την αρχική του απογοήτευση και δεν άφησαν να καταστρέψει την απόδρασή τους.

Επιπλέον, το 74% ήταν βέβαιο ότι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο ένα ταξίδι που δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι ερωτηθέντες (55%) επιλέγουν να παραμείνουν ήρεμοι, αξιοποιώντας στο έπακρο τις καταστάσεις.

Το 49% παραμένουν ευέλικτοι και προσαρμόζονται στη νέα κατάσταση.

Τέλος, πολλοί ερωτηθέντες κάνουν αυτό που επιδίωκαν να κάνουν – ταξιδεύουν για να δουν και να ζήσουν νέα πράγματα (40%), να δημιουργήσουν αναμνήσεις (40%) και να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους (37%).

https://creta24.gr/oi-amerikanoi-apogoiteymenoi-tis-diakopes-toys/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button