Τουρισμός

«Εκτοξεύτηκαν» οι ταξιδιωτικές δαπάνες τον Ιανουάριο στη Βρετανία

Κατακόρυφη άνοδο κατά 66% κατέγραψαν οι δαπάνες για ταξίδια στο Ην. Βασίλειο τον Ιανουάριο, όπως αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία της Barclaycard.

Οι δαπάνες με κάρτες παρουσίασαν ετήσια αύξηση 83,1% στα ταξιδιωτικά γραφεία και 75,7% στις αεροπορικές εταιρίες. Ενώ, οι δαπάνες για άλλες κατηγορίες ταξιδιών αυξήθηκαν κατά 41,6%.

Η συνολική αύξηση στα ταξίδια έφτασε το 66,1%, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2022.

Η αύξηση των συναλλαγών για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες ανήλθε σε 77% και για τις αεροπορικές εταιρίες σε πάνω από 48% κατά τον ίδιο μήνα, ενώ το σύνολο των ταξιδιών αυξήθηκε κατά ένα τέταρτο, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

“Η αύξηση αυτή είναι πιθανό να οφείλεται σε ένα συνδυασμό των επιπτώσεων των περιορισμών του 2022, των υψηλότερων τιμών και των Βρετανών που ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για διακοπές για να αναπληρώσουν τις χαμένες ευκαιρίες των τελευταίων ετών”, σημείωσε η Barclays.

Οι συνολικές καταναλωτικές δαπάνες για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες αυξήθηκαν κατά 9,7%, από 4,4% τον Δεκέμβριο του 2022.

Η αύξηση των μη απαραίτητων δαπανών ήταν η υψηλότερη από τον Μάιο του 2022, στο 10,4%, λόγω της τόνωσης τω καταστημάτων λιανικής πώλησης και των χώρων φιλοξενίας.

Ο ταξιδιωτικός τομέας συνεχίζει να παρουσιάζει ισχυρή ανάπτυξη σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς η απουσία περιορισμών και ελέγχων πριν από την αναχώρηση οδήγησε περισσότερους Βρετανούς να ταξιδέψουν μακρύτερα. Αυτό, σύμφωνα με την έκθεση, έρχεται καθώς οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι αεροπορικές εταιρίες σημείωσαν ετήσια αύξηση 83,1% και 75,7% αντίστοιχα.

Η έκθεση της Barclaycard για τις δαπάνες στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόσθεσε ότι, οι μη απαραίτητες δαπάνες με κάρτες αυξήθηκαν κατά 10,4% τον Ιανουάριο του 2023. Αυτό οφείλεται στην αύξηση των δαπανών κατά 26,5% σε ετήσια βάση στον συνολικό τομέα της φιλοξενίας και της αναψυχής, η οποία αντανακλά τον αντίκτυπο των περιορισμών του Plan B που εφαρμόστηκαν πέρυσι λόγω της παραλλαγής Omicron του Covid-19″.

Σε σχετικές δηλώσεις της η διευθύντρια της Barclays, Esme Harwood, είπε: “Τον Ιανουάριο πολλές κατηγορίες ανέκαμψαν από τους περσινούς περιορισμούς του Plan B χάρη στους Βρετανούς που έκλεισαν διακοπές, πήγαν στον κινηματογράφο και άρπαξαν τις ευκαιρίες στις εκπτώσεις. Ωστόσο, ενώ είναι ενθαρρυντικό ότι η εμπιστοσύνη στα οικονομικά των νοικοκυριών σημείωσε μια μικρή βελτίωση, είναι ξεκάθαρο ότι οι Βρετανοί θα πρέπει ακόμη να βρουν τρόπους να διαχειριστούν τον προϋπολογισμό τους κατά τους επόμενους μήνες εν μέσω του αυξανόμενου πληθωρισμού, των τιμών των τροφίμων και των αυξανόμενων λογαριασμών κοινής ωφέλειας”.

Τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν την “έκρηξη” των κρατήσεων για διακοπές, που αναφέρθηκαν σε όλο τον τομέα κατά την παραδοσιακή υψηλή περίοδο του Ιανουαρίου.

πηγή: creta24

ektoxeytikan-oi-taxidiotikes-dapanes-ton-ianoyario-sti-vretania/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button