Τουρισμός

Ενθαρρυντικά μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης από την Ουτρέχτη

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που φτάνουν στην Κρήτη, από την τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης αναφέρθηκε στην δυναμική παρουσία της Κρήτης στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης.

«Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεβγούργο είναι χώρες, οι οποίες μας τροφοδοτούν με αρκετό κόσμο. Είμαστε στις πρώτες θέσεις της αναζήτησης για διακοπές από αυτές τις χώρες, μας αγαπούν πολύ, ιδιαίτερα περιοχές όπως η Χερσόνησος, Σταλίδα και Μάλια, έχουν αρκετό κόσμο από αυτές τις περιοχές. Όπως και τα πεντάστερα ξενοδοχεία. Είναι κόσμος που ταξιδεύει συχνά, επιλέγει όλα τα καταλύματα από τα απλά μέχρι τα ακριβά» σημείωσε ο κ. Πελεκανάκης.

Πρόσθεσε δε, πως η παρουσία της Ελλάδος αλλά και της Κρήτης στην έκθεση ήταν δυναμική. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότερες κρατήσεις από τις προαναφερόμενες χώρες θα καταγραφούν από τον Μάρτιο και μετά. «Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος, έχει πανικοβληθεί από προηγούμενες δηλώσεις ότι θα υπάρξει ένας δύσκολος χειμώνας, όμως αυτό δεν πραγματοποιείται. Βλέπουμε ότι από το Μάρτιο και μετά θα δούμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό κρατήσεων».

Κλείνοντας, μεταξύ άλλων ο κ. Πελεκανάκης ανέφερε πως μετά τα δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας, ο κόσμος επιθυμεί να ταξιδέψει. Αυτό αποτυπώθηκε και στις διακοπές των Χριστουγέννων, όπου οι Έλληνες βρέθηκαν σε χιονοδρομικά κέντρα και τουριστικά καταλύματα σε χειμερινούς προορισμούς, με υψηλές πληρότητες.

 

πηγή: creta24

entharryntika-minymata-ton-toyrismo-tis-kritis-tin-oytrechti/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button