Τουρισμός

Ενωση Ξενοδόχων Σαντορίνης | Εκδήλωση για τις νέες τεχνολογίες στη φιλοξενία και τον τουρισμό

Εκδήλωση με θέμα τις νέες Τεχνολογίες στη φιλοξενία και τον τουρισμό συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή 17 Μαΐου στο ξενοδοχείο De Sol, η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Στην εκδήλωση που συγκέντρωσε περισσότερα από 120 άτομα, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της Σαντορίνης, ο επιταχυντής νεοφυών επιχειρήσεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, παρουσίασαν στα μέλη και στους καλεσμένους της Ένωσης νέες λύσεις και τεχνολογικές εφαρμογές για την βελτιστοποίηση των λειτουργιών και των υπηρεσιών των ξενοδοχείων αλλά και την συνολικότερη αναβάθμιση όλων των τουριστικών υπηρεσιών προς τον πελάτη.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ενωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, startup εταιρείες που έχουν διακριθεί μέσα από το πρόγραμμα επιτάχυνσης Capsule T του Ξ.Ε.Ε., παρουσίασαν νέες υπηρεσίες και προϊόντα και απάντησαν σε καίρια ερωτήματα σχετικά με νέες τάσεις και τεχνολογικές λύσεις για τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό ευρύτερα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνη Παγώνη ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων για την συνεργασία και υποστήριξή τους στις δράσεις της καθώς και τα μέλη της για το ενδιαφέρον που δείχνουν στις πρωτοβουλίες της.

Ο κ. Παγώνης χαιρέτισε την εκδήλωση αναφερόμενος στη μεγάλη σημασία των νέων τεχνολογιών και ψηφιακών εφαρμογών στην επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό ευχόμενος επιτυχημένες και αποδοτικές συμπράξεις μεταξύ των επιχειρήσεων του τουρισμού και της τεχνολογίας, ενώ προανήγγειλε και την πρώτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης τον Οκτώβριο.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Δαρζέντας και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Θήρας Γεωργία Νομικού.

Την παρουσίαση του επιταχυντή CapsuleT του Ξ.Ε.Ε. πραγματοποίησε η διευθύντρια του προγράμματος  Κατερίνα Σαριδάκη, η οποία παρουσίασε τις τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που προκρίθηκαν στο πρόγραμμα.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις των υπηρεσιών που παρέχουν οι 10 startups που προκρίθηκαν στο πρόγραμμα.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκαν συνεδρίες δικτύωσης και b2b συναντήσεις μεταξύ των δημιουργών των startups και ξενοδόχων – επιχειρηματιών που παρακολούθησαν την εκδήλωση, ενώ ακολούθησε ελαφρύ γεύμα προσφορά του ξενοδοχείου De Sol και Networking μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ενωση Ξενοδόχων Σαντορίνης | Εκδήλωση για τις νέες τεχνολογίες στη φιλοξενία και τον τουρισμό

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button