Τουρισμός

Επιδόσεις-ρεκόρ για τον γαλλικό τουρισμό το καλοκαίρι του 2022

Σε μια εποχή εσωτερικού μαρασμού και παραπόνων για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά και σοβαρών γεωπολιτικών εντάσεων, τα υψηλά νούμερα της τουριστικής επισκεψιμότητας ήταν μία ακτίδα φωτός και αισιοδοξίας για τη γαλλική κοινωνία.

Ναι, η Γαλλία και το Παρίσι παραμένουν σημαντικοί πόλοι έλξης για τους τουρίστες, με ζωηρή, μάλιστα, δυναμική από πέρυσι. Από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2022, ξενοδοχεία, κάμπινγκ και άλλα καταλύματα, κατέγραψαν 10 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, ένας άνευ προηγουμένου αριθμός προσέλευσης, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Deutsche Welle. Η αύξηση, σε σύγκριση με το 2019, που θεωρείται χρονιά αναφοράς πριν από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, είναι 4%. Η προσέλευση σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2022 ήταν 3% πάνω από το επίπεδο πριν από την κρίση.

Το δε καινούργιο για τη χώρα είναι η δυναμική που παρουσίασε ο εσωτερικός τουρισμός. Τρεις στις τέσσερις διανυκτερεύσεις στη γαλλική επαρχία ήταν πέρυσι από Γάλλους τουρίστες. Ο εσωτερικός τουρισμός κάλυψε έτσι τα κενά που ακόμη παρουσιάζει ο διεθνής, όπως η μειωμένη προσέλευση τουριστών από τη Μεγάλη Βρετανία ή ακόμα από Ασία, Ρωσία και Κίνα.

Το Παρίσι, με 33 εκατομμύρια επισκέπτες το 2022, πλησιάζει το ρεκόρ των 38 εκατομμυρίων του 2019. Εξ αυτών 4,5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν τα 14 μουσεία της πόλης και περίπου 2 εκατομμύρια την Αψίδα του Θριάμβου. Δικαιολογημένα η Γαλλία μπορεί να θριαμβολογεί λέγοντας πως «οι τουρίστες επέστρεψαν».

Αξίζει να επισημανθεί πως το πλήγμα που είχε υποστεί ο κλάδος του τουρισμού στη Γαλλία ήταν πολύ μεγάλο εξαιτίας της πανδημίας, η οποία το 2020 είχε στερήσει το Παρίσι, έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό, από έσοδα της τάξεως των 15,5 δισ. ευρώ. Οι ξένοι τουρίστες είχαν συρρικνωθεί δραστικά και η γαλλική πρωτεύουσα είχε δεχθεί 33,1 εκατομμύρια λιγότερους επισκέπτες σε σύγκριση με το 2019 – και προφανώς ανάλογο πλήγμα είχαν υποστεί λόγω της υγειονομικής κρίσης και άλλοι προορισμοί στη Γαλλία και στην Ευρώπη συνολικότερα.

πηγή: creta24

epidoseis-rekor-ton-galliko-toyrismo-to-kalokairi-2022/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button