Τουρισμός

Ζαχαράκη: Στηρίζουμε την τουριστική εκπαίδευση

ÅíçìÝñùóç áðü ôçí Õöõðïõñãü Ðáéäåßáò êáé ÈñçóêåõìÜôùí, Óïößá Æá÷áñÜêç, ãéá ôç äñÜóç ôïõ Õðïõñãåßïõ ó÷åôéêÜ ìå ôçí áíôéìåôþðéóç ôïõ bullying óôá ó÷ïëåßá.
(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει την τουριστική εκπαίδευση και την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για τη βελτίωση των παρεχόμενων προγραμμάτων σπουδών από τις δημόσιες σχολές, δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Με αφορμή τον σημερινό αγιασμό του Δημόσιου ΙΕΚ Τουρισμού Θράκης, με έδρα την Αλεξανδρούπολη, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως η έναρξη των μαθημάτων έγινε νωρίτερα από ποτέ (στα μέσα Οκτωβρίου) και ως εκ τούτου νωρίτερα έγινε και η πρόσληψη των εκπαιδευτικών, γεγονός που δίνει αφενός μεν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς για αρτιότερη οργάνωση της κάλυψης των προγραμμάτων σπουδών, αφετέρου δε τη βεβαιότητα στους σπουδαστές ότι θα διδαχθούν όλα τα αντικείμενα, στην πλήρη έκτασή τους, κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησής τους στη σχολή.

Επικαιροποίηση της λειτουργίας των σχολών μετά από 14 χρόνια

Η υφυπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε πολύ σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι «για πρώτη φορά και κατά απόλυτη εφαρμογή της δέσμευσης του Πρωθυπουργού, έχουμε επίδομα στέγασης, το οποίο αυξήθηκε από τα 1000 στα 1500 ευρώ και θα δοθεί και αναδρομικά σε σπουδαστές και σπουδάστριες από το 2021», ενώ στο πλαίσιο των δράσεων στήριξης της τουριστικής εκπαίδευσης ενέταξε, επίσης, την εισαγωγή των σχολών του κλάδου στο παράλληλο μηχανογραφικό, καθώς οδηγεί σε αύξηση των εγγραφών και στις δύο ειδικότητες που παρέχονται, την επικαιροποίηση της λειτουργίας των σχολών μετά από 14 χρόνια, αλλά και την ανανέωση και επικαιροποίηση της πρακτικής, ύστερα από 11 χρόνια, με τη συμμετοχή περισσότερων επιχειρήσεων.

Η κ. Ζαχαράκη διαβεβαίωσε ακόμη για τη συνέχιση στήριξης του ΙΕΚ Τουρισμού στην Αλεξανδρούπολη, σε συνεργασία και επικοινωνία με την ίδια τη Σχολή και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

ot.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/573653/zacharaki-stirizoume-tin-touristiki-ekpaidefsi/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button