Τουρισμός

«Η πλημμύρα στην Αγ. Πελαγία τερμάτισε νωρίτερα τη σεζόν στην Κρήτη»

Η φονική πλημμύρα στην Αγία Πελαγία στις 15 Οκτωβρίου δεν οδήγησε σε ακύρωση κρατήσεων μόνο στην περιοχή που επλήγη, αλλά συνολικά στην Κρήτη, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις, να ολοκληρωθεί νωρίτερα η σαιζόν.

Αυτό δήλωσε στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα και τη Φαίη Σφακιωτάκη, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, Κώστας Κουρκουνάκης. «Αν και κάποια ξενοδοχεία είχαν κρατήσεις έως και τις 10/11, οι πλημμύρες στην Αγία Πελαγία έκαναν αρκετούς tour operator να ακυρώσουν τα αεροπλάνα τους, διότι ο κόσμος βλέποντας τα βίντεο, τα οποία πήραν μεγάλη δημοσιότητα, φοβήθηκε. Οι τουρίστες έβλεπαν στα βίντεο την Κρήτη. Δε γνωρίζουν την Αγία Πελαγία. Οπότε εν τέλει οι διακοπές τους μετατέθηκαν σε πιο ζεστές χώρες, όπως στην Αίγυπτο».

Ο κ. Κουρκουνάκης σημείωσε πως λίγα μεγάλα ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά έως και τις 10 Νοεμβρίου. Η πρώτη εκτίμηση, προτού οι τουριστικοί παράγοντες κάνουν και το τελικό «ταμείο», είναι ότι η φετινή σαιζόν πλησίασε, αλλά δεν ξεπέρασε το 2019. «Αν και οι μήνες Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος ξεπέρασαν το 2019, συνολικά η σαιζόν δεν ήταν καλύτερη. Επίσης, η καταναλωτική δύναμη των τουριστών δεν ήταν ικανοποιητική», πρόσθεσε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου.

Ακόμη, τόνισε πως τα πακέτα είχαν δοθεί από πέρυσι, ωστόσο όταν ξεκίνησε τελικά η σαιζόν, το κόστος για τις τουριστικές επιχειρήσεις είχε υπερδιπλασιαστεί, με αποτέλεσμα να μην αναμένονται μεγάλα κέρδη.

πηγή: creta24

i-plimmyra-stin-ag-pelagia-termatise-noritera-ti-sezon-stin-kriti/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button