Τουρισμός

Η Air Serbia βάζει απευθείας πτήσεις προς Χανιά και Ηράκλειο

Τακτικές πτήσεις, από τον ερχόμενο Απρίλιο, προς 4 νέους ελληνικούς προορισμούς, μεταξύ αυτών και δύο στην Κρήτη, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Air Serbia.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα πραγματοποιούνται 3 πτήσεις/εβδομάδα για Ηράκλειο (4 πτήσεις από τον Ιούνιο καθώς θα προστεθεί άλλη μία), 3 πτήσεις/εβδομάδα για Χανιά, 2 πτήσεις/εβδομάδα για Κέρκυρα και 2 πτήσεις/εβδομάδα για Ρόδο.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο συνάντησης που είχε σήμερα, Τρίτη, το πρωί, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Σερβίας – Ελλάδας του Κοινοβουλίου της Σερβίας και τoν πρέσβη της Σερβίας Dusan Spasojevic. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο εκπροσώπησε ο πρόεδρος της αντίστοιχης Ομάδας Φιλίας των δύο χωρών, βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και η συζήτηση χαρακτηρίζεται εποικοδομητική και στοχευμένη στην περαιτέρω προώθηση της διμερούς συνεργασίας σε θέματα τουρισμού.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ως προς τη σημασία επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη διευθέτηση θεμάτων λειτουργίας του Γραφείου ΕΟΤ στο Βελιγράδι με αντίστοιχη ρύθμιση σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του Γραφείου Τουρισμού της Σερβίας στην Αθήνα.

Η σερβική πλευρά υπογράμμισε την οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι Σέρβοι ταξιδιώτες όταν επισκέπτονται την Ελλάδα, λόγω του roaming, που έχει ως αποτέλεσμα -όπως εκτιμά η σερβική αντιπροσωπεία- την απώλεια ετησίως 300.000 – 400.000 τουριστών από Σερβία για Ελλάδα.

Τέλος, τονίστηκε η σπουδαιότητα της συστηματικής προβολής του χειμερινού τουρισμού και στις δύο χώρες.

Η αντιπροσωπεία της Σερβίας και ο πρέσβης κ. Spasojevicμετέφεραν στον κ. Κικίλια πρόσκληση εκ μέρους της Υπουργού Τουρισμού της Σερβίας να επισκεφθεί ο Έλληνας Υπουργός το Βελιγράδι, προκειμένου να έχει επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους και να συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Βελιγραδίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Μαρτίου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η Διεθνής Έκθεση θα έχει φέτος ως τιμώμενο ταξιδιωτικό προορισμό την Κρήτη.

Η Air Serbia βάζει απευθείας πτήσεις προς Χανιά και Ηράκλειο

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button