Τουρισμός

Κρήτη | Η άνοιξη έφερε 20.000 τουρίστες σε Ηράκλειο και Λασίθι

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε σε πρώτη φάση η νέα τουριστική σεζόν στην Κρήτη με σταδιακό άνοιγμα των ξενοδοχείων και επίσης σταδιακή αύξηση των πτήσεων τσάρτερ προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Όλοι οι τουριστικοί φορείς συνηγορούν στην αύξηση του αριθμού των τουριστών στο νησί για το 2024. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τώρα το Μάρτιο από 22 έως 31 του μήνα που είχαμε και το Πάσχα των Καθολικών έφτασαν 16.000 τουρίστες όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης.

Ο ίδιος δίνοντας την εικόνα για το Ηράκλειο και το νησί μας γενικότερα, είπε ότι αυτή την ώρα έχουν ανοίξει το 15 με 18% των ξενοδοχείων στο νομό Ηρακλείου και το 14-15% σε όλο το νησί.

Στα ανοιχτά ξενοδοχεία τώρα οι πληρότητες φτάνουν το 60%.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη μέχρι τέλος Απριλίου αρχές Μαΐου θα ανοίξουν στο σύνολό τους οι ξενοδοχειακές μονάδες. Επίσης επεσήμανε ότι το θετικό κλίμα που υπάρχει προέρχεται από τις προκρατήσεις από το Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο.

Οι τουρίστες και φέτος αναμένονται από χώρες όπως η Γερμανία που αποτελεί παραδοσιακά το 22% του εισερχόμενου τουρισμού, την Βρετανία, Ολλανδία, Γαλλία, Πολωνία και αλλού.

Όσον αφορά τα τουριστικά πακέτα είναι λίγο ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι καθώς τα ξενοδοχεία και φέτος έχουν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες αυξήσεις στα τρόφιμα ενώ αγκάθι παραμένει η έλλειψη προσωπικού.

Ο αερολιμανάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας επιβεβαίωσε την αύξηση τη κίνησης το Μάρτιο σε ποσοστό 46% σε σχέση με πέρυσι και είπε ότι όλο το μήνα έχουν φτάσει στο Ηράκλειο 20.000 τουρίστες ενώ το 2023 την αντίστοιχη περίοδο ήταν 14.000.

Οι πτήσεις που φτάνουν με κόσμο στο Ηράκλειο από το εξωτερικό σε καθημερινή βάση φτάνουν της 15 με 20 και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ από τις 20 Απριλίου και έπειτα.

Ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου κ. Νίκος Κοκολάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και γι’ αυτό πολλοί εγκαταλείπουν το επάγγελμα όπως η μη επέκταση του επιδόματος ανεργίας από τους 3 στους 5 μήνες και το εφάπαξ στα 20 χρόνια ενέργειες που η κυβέρνηση έπρεπε όπως είπε να έχει ήδη νομοθετήσει καθώς οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Ο κ. Κοκολάκης είπε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία θα ανοίξουν από τέλος Απριλίου έως 15 Μαίου. Στο νομό Ηρακλείου απασχολούνται περίπου 13.000 εργαζόμενοι στον τουρισμό και 7-8.000 στο Λασίθι. Σύνολο στους δύο νομούς μαζί με τους εργαζόμενους στον επισιτισμό 30.000 άνθρωποι.

Πηγή: ekriti.gr

Φωτογραφία αρχείου: Stavrosdeve

Κρήτη | Η άνοιξη έφερε 20.000 τουρίστες σε Ηράκλειο και Λασίθι

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button