Τουρισμός

Κρήτη | Μεγάλος tour operator ετοιμάζεται να πληρώσει τις οφειλές εκατομμυρίων σε ξενοδόχους

Μετά την ανακοίνωση για την εξαγορά του από την κοινοπραξία με επικεφαλής τη Certares, (μια παγκόσμια επενδυτική εταιρεία που επικεντρώνεται αποκλειστικά στον κλάδο των ταξιδιών και της φιλοξενίας), ο Όμιλος FTI, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ στην Ευρώπη, ετοιμάζεται να καλύψει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Οι οφειλές μεταφράζονται σε εκατομμύρια ευρώ και αφορούν και μεγάλους ξενοδόχους της Κρήτης.

Ο τουρ οπερέιτορ FTI σε επιστολή του προς τους συνεργάτες από την ξενοδοχειακή βιομηχανία αναφέρει ότι θα τακτοποιήσει τις εκκρεμείς πληρωμές, υπογραμμίζοντας ότι προτίθεται να επιστρέψει σύντομα στους κανονικούς όρους πληρωμών.

Στην επιστολή, ο FTI παρουσιάζει τον νέο επενδυτή και διαβεβαιώνει τους ξενοδόχους ότι δεσμεύεται να βελτιώσει τους όρους πληρωμών και να ενισχύσει την πειθαρχία του. Στόχος του, όπως αναφέρεται στην επιστολή, είναι να επιστρέψει στους κανονικούς όρους, καθώς και να ενισχύσει τη στήριξή του στη διεύρυνση του μεριδίου του στην αγορά το καλοκαίρι του 2024.

Ο FTI εκφράζει επίσης την επιθυμία του να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τη Certares μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

Προκειμένου να διευθετηθούν τα ανεξόφλητα τιμολόγια των συνεργατών, συστάθηκε task force με επικεφαλής τον διευθυντή του τμήματος ξενοδοχείων και νέο CEO του τμήματος Meeting Point, Sabine Dorn. Η βαθιά γνώση του σχετικά με τη διοίκηση ξενοδοχείων, θα δώσει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν δίκαια και διαφανή σχέδια πληρωμών, τα οποία θα συζητηθούν με καθένα από τους συνεργάτες, αναφέρει ο FTI.

Ο FTI έχει ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη όπου φέτος ενίσχυσε το πρόγραμμά του με ανοικτά ξενοδοχεία και αντίστοιχες αεροπορικές συνδέσεις μέχρι το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργο Πελεκανάκη, υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι οι πληρωμές των οφειλών θα γίνουν μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Πηγή: patris.gr

Φωτογραφία αρχείου

Κρήτη | Μεγάλος tour operator ετοιμάζεται να πληρώσει τις οφειλές εκατομμυρίων σε ξενοδόχους

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button