Τουρισμός

Μαγιόρκα | Ψεύτικες πινακίδες σε παραλίες «διώχνουν» τουρίστες

Αγανακτισμένοι κάτοικοι της Μαγιόρκα θέλοντας να απομακρύνουν τους Βρετανούς τουρίστες από τις παραλίες των περιοχών τους, τοποθέτησαν ψεύτικες πινακίδες που προειδοποιούν τους επισκέπτες για παρουσία μεδουσών και πτώση βράχων.

Τέτοιες πινακίδες οι οποίες εντοπίστηκαν στις ακτές της Μαγιόρκα, αναγράφουν: «Προσέξτε τις επικίνδυνες μέδουσες» ή προειδοποιούν για επικίνδυνους σχηματισμούς βράχων στην περιοχή, ενώ μία ανέφερε ψευδώς ότι υπήρχε μονοπάτι πεζοπορίας τριών ωρών μέχρι την παραλία. Κάποια άλλη προειδοποιεί: «Περάστε αναλαμβάνοντας το ρίσκο. Ο κίνδυνος δεν είναι η καθίζηση εδάφους αλλά η πολυκοσμία».

Οι πινακίδες έχουν καλή εκτύπωση και τα μηνύματα που περιλαμβάνουν είναι στα Καταλανικά που αποτελούν μια διάλεκτο των Ισπανικών και η οποία προδίδει τη μη αυθεντικότητά τους σε όσους είναι εξεικοιωμένοι με την Ισπανική γλώσσα.

Τα μηνύματα αυτά αποτελούν το πνευματικό τέκνο της Caterva, μιας συλλογικότητας διαμαρτυρίας που υπερασπίζεται μια αντικαπιταλιστική στάση. Η Caterva ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτές τις μέρες πραγματοποιήσαμε μια ενέργεια καταγγελίας κατά του μαζικού τουρισμού στους όρμους του Mανακόρ. Έχουμε αναρτήσει μερικές αφίσες με χιούμορ που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες».

Κάθε χρόνο η Μαγιόρκα προσελκύει περισσότερους από 2,3 εκατ. Βρετανούς τουρίστες και η μέση δαπάνη κατά τη διαμονή τους φτάνει τις 950 λίρες. Ωστόσο ο προορισμός κάνει προσπάθειες για λιγότερο και ποιοτικότερο τουρισμό, λαμβάνοντας μέτρα για περιορισμό του αριθμού κλινών στο νησί και αποχής απο τη διαφήμισή του ως καλοκαιρινού προορισμού.

Πηγή: tornosnews.gr

Μαγιόρκα | Ψεύτικες πινακίδες σε παραλίες «διώχνουν» τουρίστες

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button