Τουρισμός

Μασσαλία: Oι καλύτερες εμπειρίες στη φημισμένη γαλλική πόλη

Η φημισμένη πόλη της Νότιας Γαλλίας έχει μια ιδιαίτερη ταυτότητα, θαλασσινή, μεσογειακή και πολυπολιτισμική. Από το Παλιό Λιμάνι και τη βόλτα δίπλα στη θάλασσα μέχρι τα θαλασσινά, τη μπουγιαμπέσα και την πλούσια ιστορία, η Μασσαλία προσφέρεται για αξέχαστες εμπειρίες.

Βόλτα στη θάλασσα

Κατά μήκος της θάλασσας εκτείνεται το “Corniche John F. Kennedy”, ένα μονοπάτι 7 χιλιομέτρων που οι Μαρσεγιέζοι επιλέγουν για τζόκινγκ. Το μονοπάτι κινείται δίπλα στον δρόμο αλλά θα σας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσετε τη θέα προς την θάλασσα και τα νησάκια Friuli. Στο μονοπάτι αυτό θα δείτε και ένα από τα μεγαλύτερα παγκάκια στον κόσμο. Μεταξύ της γέφυρας Fausse-Monnaie και του ξενοδοχείου Sofitel Palm Beach το παγκάκι έχει μήκος σχεδόν 3 χιλιομέτρων, μάλιστα μπήκε στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες το 1965. Στο τέλος του Corniche, θα βρείτε τις παραλίες Prado, είναι ιδανικά σημεία για να χαλαρώσετε ή να κάνετε πικνίκ.

Γέφυρα Fausse-Monnaie/ Photo: Wikipedia/ Creative Common

Το Παλιό Λιμάνι

Τα πλοία ελλιμενίζονται εδώ και χιλιετίες στη Μασσαλία, στο ζωντανό “Vieux Port” (Παλιό Λιμάνι). Οι κύριες εμπορικές αποβάθρες μεταφέρθηκαν στην περιοχή Joliette ήδη από τη δεκαετία του 1840, αλλά το “Vieux Port” παραμένει ένα ακμάζον λιμάνι για αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής και τουριστικά σκάφη. Στις δύο πλευρές του λιμανιού βρίσκονται τα φρούρια Saint-Jean και Saint-Nicolas και γύρω γύρω στο λιμάνι θα βρείτε πολλές μπρασερί, καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ.

Παλιό Λιμάνι/ Photo: Unsplash
Παλιό Λιμάνι/ Photo: Unsplash
Μασσαλία/ Photo: Unsplash

Το παρελθόν και το μέλλον της Μεσογείου

Δίπλα στο παλιό λιμάνι, μπροστά στη θάλασσα βρίσκεται το «Muceum – Μουσείο των πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου». Εγκαινιάστηκε το 2013 και μόλις μέσα σε ένα χρόνο μπήκε στη λίστα με τα 50 μουσεία στον κόσμο με τους περισσότερους επισκέπτες. Tο Muceum εξερευνά τις σύγχρονες πτυχές του ευρωπαϊκού και του μεσογειακού πολιτισμού. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν περισσότερα από 350.000 αντικείμενα, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία εγγράφων και έργων τέχνης που διηγούνται την ιστορία των λαών της Μεσογείου, τις φιλίες αλλά και τις εχθρότητες. Το μουσείο είναι ένας ζωντανός πολιτιστικός οργανισμός που πολύ συχνά φιλοξενεί μοντέρνες περιοδικές εκθέσεις, εκδηλώσεις και events σε διάφορα σημεία της πόλης.

Muceum/ Photo: Creative Commons

Info: «Muceum – Museum of Civilizations of Europe and the Mediterranean», 7 promenade Robert Laffont (esplanade du J4), Μασσαλία, Τηλ. 0033 484351313, ανοιχτά καθημερινά εκτός Τρίτης 10:00-18:00, είσοδος 11 ευρώ

travel.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Μασσαλία: Oι καλύτερες εμπειρίες στη φημισμένη γαλλική πόλη

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button