Τουρισμός

Ξενοδοχεία της Ελβετίας ψάχνουν εργαζομένους στην Κρήτη

Για την υπόθεση του ξενοδόχου που κατηγορείται πως εκβίαζε εργαζομένους του, ώστε να του επιστρέφουν μέρος του μισθού τους, μίλησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την «Πυξίδα» του Κώστα Συλιγάρδου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς.

«Μακάρι να ήταν ο μοναδικός. Δυστυχώς δεν είναι. Έχουμε ξαναπεί ότι για το γεγονός ότι στον χώρο του τουρισμού δεν υπάρχουν εργατικά χέρια υπάρχουν αιτίες. Αιτίες που έχουν οδηγήσει τον κόσμο να φύγει μαζικά, να πάει σε άλλους κλάδους ή στο εξωτερικό, για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο. Οι συνθήκες, η εντατικοποίηση, οι μισθοί που θα έπρεπε να είναι καλύτεροι έχουν φέρει αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Βοργιάς και αποκάλυψε πως η ξενοδοχειακή αγορά της Ελβετίας κάνει επιθετικό άνοιγμα στην Κρήτη, με στόχο να απορροφήσει εργατικά χέρια.

«Ξεκινάει μια επίθεση από την Ελβετία. Αυτή τη στιγμή κάνει ένα μεγάλο «ντου» να πάρουν ξενοδοχοϋπάλληλους να στελεχώσουν τα εκεί ξενοδοχεία. Προσφέροντας και διατροφή και διαμονή και μεγάλους μισθούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε πως οι προτάσεις των Ελβετών ξενοδόχων είναι άκρως δελεαστικές.

«Μπορεί κάποιος να πει για τα κόστη ζωής εκεί… Όταν κάποιος στο κόστος ζωής δεν έχει τη διατροφή και τη διαμονή, καταλαβαίνουμε όλοι ότι θα είναι και οι προτάσεις πολύ δελεαστικές. Άρα βλέπουμε όλοι ότι θα έχουμε πρόβλημα και επόμενα χρόνια και αν δεν φτιάξουν οι συνθήκες και οι εργασιακές σχέσεις ο κόσμος θα φεύγει», τόνισε.

Ο ίδιος σημείωσε πως η υπόθεση του ξενοδόχου δεν είναι η πρώτη που απασχολεί το Εργατικό Κέντρο, το οποίο πολλές φορές έχει καυτηριάσει αντίστοιχες πρακτικές εργοδοτών, ωστόσο τόνισε πως τα προβλήματα πρέπει να λυθούν κυρίως θεσμικά. «Θα πρέπει και η πολιτεία να καταλάβει τα μεγάλα προβλήματα το κλάδου. Πρέπει να είναι υποχρεωτικές οι συλλογικές συμβάσεις και να μην έχουμε τέτοιες συνθήκες εκμετάλλευσης».

Ακούστε όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου:

πηγή: creta24

xenodocheia-tis-elvetias-psachnoyn-ergazomenoys-stin-kriti/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button