Τουρισμός

Οι Μαλδίβες απαγορεύουν την είσοδο σε Ισραηλινούς

Ο πρόεδρος των Μαλδίβων, Μοχάμεντ Μουίζου, αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε πολίτες του Ισραήλ λόγω του πολέμου, μετά από σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως έχει γνωστό την Κυριακή από την κυβέρνηση. 

«Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνει την τροποποίηση των απαραίτητων νόμων ώστε να αποτρέπεται στους κατόχους ισραηλινών διαβατηρίων η είσοδος στις Μαλδίβες και τη σύσταση μιας υποεπιτροπής του υπουργικού συμβουλίου για την επίβλεψη αυτών των προσπαθειών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης των Μαλδίβων.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Τελ Αβίβ, με το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ να προχωρά επίσης την Κυριακή σε σύσταση προς τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στις Μαλδίβες.

Η σύσταση, όπως ανέφερε το υπουργείο του Ισραήλ, αφορά και τους Ισραηλινούς που έχουν διπλή υπηκοότητα.

«Για τους Ισραηλινούς που βρίσκονται ήδη στη χώρα, συστήνεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φύγουν, γιατί εάν βρεθούν σε δύσκολη κατάσταση για οποιονδήποτε λόγο, θα είναι δύσκολο να τους συνδράμουμε», πρόσθεσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, συνολικά 528 υπήκοοι του Ισραήλ επισκέφθηκαν τις Μαλδίβες τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, αριθμός μηδαμινός σε σύγκριση με τους 4.644 Ισραηλινούς που είχαν επισκεφθεί τη χώρα την ίδια περίοδο το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης των Μαλδίβων.

Πηγή: capital.gr

Οι Μαλδίβες απαγορεύουν την είσοδο σε Ισραηλινούς

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button