Τουρισμός

Ομοσπονδία «Απτερα»: Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με ΣΕΤΚΕ

Διαδικτυακή συνάντηση με τον πρόεδρο της  Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) Παναγιώτη Τοκούζη, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, και ώρα 5 μμ, η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων «Άπτερα» και οι σύλλογοί της.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ομοσπονδία, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1.Οι εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων και η ανάγκη να γίνει μια συλλογική διαπραγμάτευση μαζί τους ώστε να έχουν τα μέλη μας χαμηλότερες τιμές από αυτές που ζητούν τώρα οι εταιρείες. Πρέπει στο άμεσο μέλλον η κυβέρνηση να οργανώσει ένα φορέα για όλα τα πνευματικά δικαιώματα όπως ζητούμε εδώ και χρόνια.

2.Η κατηγοριοποίηση των καταλυμάτων ισχύει μέχρι τέλους του 2022 για πενταετή ισχύ και από το 2023 κι έπειτα για τριετή ισχύ. Η κατηγοριοποίηση είναι προαιρετική και μπορεί να γίνει είτε με εταιρείες πιστοποίησης είτε με ιδιώτες μηχανικούς. Τα μέλη μας μπορούν να περνούν από τα γραφεία της Ομοσπονδίας για διευκρίνιση της μοριοδότησης.

3.Οι τρεις δράσεις της ΣΕΤΚΕ που είναι το καλάθι πρωινού το οποίο περιέχει τοπικά αφεψήματα, μαρμελάδα, μέλι και ψωμί δίνει 200 επιπλέον μόρια στην κατηγοριοποίηση σε όποιον επιλέξει να πάρει την πιστοποίηση για να το παρέχει, αν δεν έχει εστιατόριο ή μπαρ εντός του καταλύματός του. Όποιοι πιστοποιηθούν για το καλάθι του πρωινού και είναι από τρία κλειδιά και πάνω μπορούν να πάρουν και την πιστοποίηση smotel το brand name που λανσάρει η ΣΕΤΚΕ ως εγγύηση ποιότητας των καταλυμάτων. Η ΣΕΤΚΕ προτείνει και τον  τουρισμό εμπειρίας που έχει τέσσερις τομείς, οικογενειακό τουρισμό, περιπατητικό, γαστρονομία και ποδηλατικό τουρισμό ώστε τα καταλύματα να επιτύχουν ακόμα καλύτερη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρουν.

4.Η ΣΕΤΚΕ προτείνει επίσης την κάρτα μέλους της Συνομοσπονδίας η οποία προσφέρει εκπτώσεις από προμηθευτές μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων.

5.Τέλος, η ΣΕΤΚΕ προτείνει και την ασφάλιση συμβολαίου allotment ή commitment για περιπτώσεις πτώχευσης των ταξιδιωτικών οργανισμών με τους οποίους συνεργάζονται τα τουριστικά καταλύματα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας «Άπτερα» Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος ευχαρίστησε τον κ. Τοκούζη και αναφέρθηκε στις δράσεις της Άπτερας και στον προγραμματισμό των επόμενων μηνών.

Θα ακολουθήσουν νέες διαδικτυακές συναντήσεις όπου θα επισημαίνονται οι δράσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων «Άπτερα».

Ομοσπονδία «Απτερα»: Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με ΣΕΤΚΕ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button