Τουρισμός

Πάσχα των Καθολικών | «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη

Περισσότεροι από 15.000 ξένοι επισκέπτες θα έρθουν στην Κρήτη για διακοπές μέχρι το τέλος Μαρτίου, λόγω του Πάσχα των Καθολικών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκο Χαλκιαδάκη.

Τα λίγα ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά αυτή την περίοδο θα φιλοξενήσουν τον κόσμο ενώ μεγάλο κομμάτι της φιλοξενίας παίρνουν και τα airbnb.

Μέχρι το τέλος Απριλίου σε λειτουργία θα είναι το σύνολο των καταλυμάτων δηλαδή περίπου μισό εκατομμύρια κλίνες αφού κάθε χρόνο τα κρεβάτια αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς όπως και οι επενδύσεις στον κλάδο.

Οι πρώτες μαζικές πτήσεις τσάρτερ της σεζόν

«Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» είπε στο patris.gr ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας σημειώνοντας ότι αύριο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου θα προσγειωθούν 17 αεροσκάφη από την Γερμανία και την Ελβετία, μεταφέροντας σχεδόν 3.000 τουρίστες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο «κύμα» των μαζικών αφίξεων τσάρτερ θα το έχουμε το ερχόμενο Σάββατο 30 Μαρτίου.

«Αγκάθι» παραμένει και φέτος το θέμα της μη επάρκειας του προσωπικού, παρά το γεγονός ότι έχουν βελτιωθεί οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες.

«Είναι ένα μείζον πρόβλημα» επισημαίνει ο κ. Πελεκανάκης υπογραμμίζοντας ότι οι κενές θέσεις φθάνουν τις 6.000 και αφορούν όλα τα πόστα.

Ο μεγαλύτερος όγκος προσλήψεων και επαναπροσλήψεων θα ολοκληρωθεί, στα μέσα του Μαΐου.

Ήδη τα ξενοδοχεία ετοιμάζονται για να υποδεχτούν τους πρώτους επισκέπτες και είναι η περίοδος της συντήρησης και των καθαρισμών.

Καταγγελίες από εργαζόμενους

«Ήδη έχουμε κάποιες καταγγελίες ότι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στους καθαρισμούς δεν ασφαλίζονται» τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι όταν υπογράφουν τους όρους της ατομικής σύμβασης εργασίας, οι υπάλληλοι, πρέπει να προσέχουν τι υπογράφουν.

Το ωράριο εργασίας, την ειδικότητα, τον τόπο παροχής εργασίας, τον μισθό με βάση την Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

«Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να προχωρούν σε επιτόπιους ελέγχους για την διασφάλιση και τήρηση της εργατικής Νομοθεσίας» επισημαίνει το Σωματείο υπενθυμίζοντας ότι: «Η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους του Ν. Ηρακλείου, προβλέπει αυξήσεις 5%από 1/04/2024 επί των βασικών μισθών της προηγούμενης σύμβασης και έχει κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική.»

Πηγή: ekriti.gr/ patris.gr

Πάσχα των Καθολικών | «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button