Τουρισμός

Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων: Παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού

Οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν και το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού ήταν τα κύρια θέματα στην ολομέλεια Μαΐου του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Η ολομέλεια πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου στο ξενοδοχείο «Sea Side A LifeStyle Resort», στην Αγία Πελαγία.

Αρχικά ο πρόεδρος Γιώργος Σφακιανάκης καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τα μέλη, τους ομιλητές για την παρουσία τους.

Η αντιδήμαρχος  Τουρισμού και Πολιτισμού Δήμου Μαλεβιζίου Χρύσα Λυρώνη απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ευχήθηκε καλή σεζόν.

Ο Κώστας Μαρκάκης, από το Cretan Holidays, μιλώντας για την τρέχουσα σεζόν δήλωσε ότι η εξέλιξη της έχει θετικό πρόσημο με πολύ καλή ροή κρατήσεων και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει φόβος ανταγωνισμού αφού η Κρήτη είναι στις πρώτες τουριστικές επιλογές και η σεζόν θα καταλήξει στα περυσινά επίπεδα, καθώς επίσης και το 2025. Δεν παρέλειψε να τονίσει τις ελλιπείς υποδομές με το άνοιγμα του νέου αεροδρομίου και το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

Ο Βασίλης Φραγκουλάκης,μέλος του Συλλόγου παρουσίασε θέμα «Marketing ξενοδοχείων για την προσέγγιση πελατών, το χθες, το σήμερα και το αύριο».

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των μελών για το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού με τον πρόεδρο Γιώργο Σφακιανάκη να επισημαίνει την ανάγκη για οικονομική ενίσχυση του προσωπικού κατά τους χειμερινούς μήνες και την εκπαίδευση ως βασικούς παράγοντες για την βελτίωση  της κατάστασης.

Στη συνέχεια εκπρόσωποι των νομών Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου και Ηρακλείου ενημέρωσαν για την πορεία των κρατήσεων της φετινής σεζόν.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προέδρου του Συλλόγου, στην οικογένεια Νίκου και Γιάννη Ορφανάκη, ιδιοκτητών του «Sea Side A LifeStyle Resort», στον διευθυντή του Ξενοδοχείου Μιχάλη Μαρκάκη και το προσωπικό του για την άψογη φιλοξενία τους.

Ακολούθησε εξαιρετικό δείπνο, προσφορά του ξενοδοχείου «Sea Side A LifeStyle Resort».

Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων: Παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button