Τουρισμός

Στα προ-πανδημικά επίπεδα τα ταξίδια των Αμερικανών τη φετινή εορταστική περίοδο

Στους ουρανούς, τους δρόμους και τις θάλασσες αναμένεται να… ξεχυθούν οι Αμερικανοί κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τα εορταστικά ταξίδια να επιστρέφουν στα προ-πανδημικά επίπεδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την AAA, 112,7 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να ταξιδέψουν 50 μίλια και περισσότερο μακριά από το σπίτι τους για την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η οποία θα διαρκέσει από τις 23 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 2 Ιανουαρίου 2023, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,6 εκατομμύρια ταξιδιώτες, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Το 2022 αναμένεται να είναι η τρίτη πιο πολυσύχναστη χρονιά για ταξίδια διακοπών από τότε που η AAA άρχισε να παρακολουθεί το 2000.

Τα αυτοκινητιστικά ταξίδια θα ανέλθουν σχεδόν σε 4,2 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 1,4%, σε σχέση με πέρυσι, και τα αεροπορικά ταξίδια θα ανέλθουν σε 238.000, αυξημένα κατά 12,8% σε σχέση με πέρυσι.

“Τα ταξίδια έχουν κάνει μια μεγάλη επιστροφή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ξεκινώντας από τον Μάιο”, δήλωσε η εκπρόσωπος της AAA Club Alliance, Kara Hitchens. “Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να ξαναβρεθούν με την οικογένεια και τους φίλους τους”, πρόσθεσε η κα. Hitchens.

Με αυτοκίνητο προβλέπεται να ταξιδέψουν 310.995 Αμερικανοί, αυξημένοι κατά 2,1%, σε σχέση με πέρυσι, και αεροπορικά ταξίδια θα πραγματοποιήσουν 11.107 ταξιδιώτες, αυξημένοι κατά 13,5% σε σχέση με πέρυσι.

Σχεδόν 102 εκατομμύρια Αμερικανοί θα οδηγήσουν στους προορισμούς των διακοπών τους, επιπλέον 2 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2021, παρά την εκτόξευση των τιμών της βενζίνης. Οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο φέτος επανέρχονται στα ίδια επίπεδα με το 2018, αλλά απέχουν από το 2019, όταν 108 εκατομμύρια Αμερικανοί ταξίδεψαν οδικώς για τις γιορτές, αποτελώντας το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί.

Η AAA προβλέπει ότι τα αεροπορικά ταξίδια θα παρουσιάσουν αύξηση 14% σε σχέση με πέρυσι, με σχεδόν 7,2 εκατομμύρια Αμερικανούς να αναμένεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς.

Ο αριθμός των Αμερικανών που θα ταξιδέψουν αεροπορικώς φέτος για τις γιορτές θα πλησιάσει το 2019, όταν 7,3 εκατομμύρια Αμερικανοί ταξίδεψαν αεροπορικώς.

Την ίδια στιγμή, ανακάμπτουν σε μεγάλο βαθμό κι άλλοι τρόποι μεταφοράς,  σύμφωνα με την AAA, η οποία εκτιμά ότι τα ταξίδια με τρένο, λεωφορείο και κρουαζιερόπλοιο θα ανέλθουν σε 3,6 εκατομμύρια αυτή την περίοδο των διακοπών, μια αύξηση 23% από πέρυσι, επανερχόμενα σχεδόν στο 94% του όγκου του 2019.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο οι ταξιδιώτες επιλέγουν να μεταβούν στον προορισμό διακοπών τους, η AAA αναφέρει ότι η καλύτερη ώρα για να ταξιδέψει κανείς είναι αυτή την Παρασκευή πριν από τις 2 μ.μ., ενώ η χειρότερη ώρα είναι αυτή την Παρασκευή μετά τις 4 μ.μ..

πηγή: creta24

sta-pro-pandimika-epipeda-ta-taxidia-ton-amerikanon-ti-fetini-eortastiki-periodo/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button