Τουρισμός

Στα 345,1 εκατομμύρια δολάρια η αγορά ποδηλατικού τουρισμού

Η αγορά ποδηλατικού τουρισμού θα αγγίξει σε αποτίμηση τα 345,1 εκατ. δολάρια το 2022, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Future Market Insights (FMI).

Οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν σε 14% CAGR, με το μέγεθος της αγοράς να φτάνει τα 1291,3 εκατ. δολάρια έως το 2032.

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ευαισθητοποιούνται όλο και περισσότερο για το περιβάλλον και αναζητούν διάφορους τρόπους για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα. Αυτό τους έχει ωθήσει στη χρήση ποδηλάτων, ως πιο βιώσιμο τρόπο μεταφοράς.

Σύμφωνα με την FMI, η περιήγηση με ποδήλατο είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος τουρισμού που περιλαμβάνει την άσκηση ενώ είναι διασκεδαστικός και περιπετειώδης.

Μετά την εποχή της πανδημίας, οι άνθρωποι αποκτούν επίσης μεγαλύτερη συνείδηση ​​της υγείας τους. Αναζητούν επιλογές για να είναι σε φόρμα μαζί με την επιθυμία τους να εξερευνήσουν διάφορα μέρη του κόσμου.

Οι τουριστικές εταιρείες έρχονται με νέα πακέτα εκδρομών που περιλαμβάνουν επιπλέον δραστηριότητες για την ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη.

Αυτά τα πακέτα προτιμώνται συχνά από ομάδες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάθε κομμάτι της ενέργειας τους για να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους στα ταξίδια για δραστηριότητες.

Επιπλέον, η αύξηση του πληθωρισμού μετά την πανδημία και τον πόλεμο που προκάλεσε την αύξηση των τιμών των καυσίμων έκανε τους ταξιδιώτες να επιλέξουν το ποδήλατο ως κύριο μέσο μεταφοράς.

Αυτοί οι παράγοντες έχουν προκαλέσει τεράστιο αντίκτυπο στην αγορά ποδηλατικού τουρισμού, εφιστώντας την προσοχή των ταξιδιωτών στα οφέλη της χρήσης των ποδηλάτων ως τρόπου τουρισμού.

Η τάση αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς η ανάγκη για βιώσιμα ταξίδια και η έλλειψη ορυκτών καυσίμων θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

  • Ο ποδηλατικός τουρισμός θα αντιπροσωπεύει κυρίαρχο μερίδιο ταξιδιωτών στην αγορά έως το 2032.
  • Το τμήμα online κρατήσεων αναμένεται να κατέχει ένα αξιοσημείωτο μερίδιο σχεδόν ~60%.
  • Η ζήτηση στους νέους της ηλικιακής ομάδας 15-25 ετών και 26-35 ετών θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 2032.
  • Με βάση τα πακέτα, οι ταξιδιώτες ποδηλατικού τουρισμού θα συνεχίσουν να επιλέγουν τις προσφορές για ομαδικές εκδρομές αντί των κανονικών ταξιδιωτικών προσφορών.

«Η αύξηση της ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών σχετικά με τη βιωσιμότητα και οι ανησυχίες ​​για την υγεία αναμένεται να ευνοήσουν την αγορά ποδηλατικού τουρισμού», αναφέρει η ανάλυση της FMI.

πηγή: creta24

sta-345-1-ekatommyria-dolaria-agora-podilatikoy-toyrismoy/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button