Τουρισμός

Τουρισμός: Αυτές είναι οι ιδανικές μέρες για να κλείσεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Ποιες είναι οι ιδανικές ημερομηνίες για να κλείσει κανείς φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που απασχολεί κάθε επιβάτη που θέλει να ταξιδέψει με προσιτές τιμές χωρις να ξεφύγει από τον προϋπολογισμό του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Google Flights, οι μέρες της εβδομάδας που είναι ιδανικές για να αγοράσει κανείς φθηνά αεροπορικά εισιτήρια είναι η Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη.

Γιατί οι ημέρες αυτές είναι πιο οικονομικές

Κατά την διάρκεια των τριών ημερών, οι τιμές των εισιτηρίων ενδέχεται να είναι 17% φθηνότερες σε σύγκριση με το Σαββατοκύριακο, ενώ το κόστος μπορεί να φθάσει και σε χαμηλότερα επίπεδα, αναφορικά με τις εγχώριες πτήσεις, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας.

Σύμφωνα, πάντως, με τον διευθυντή προϊόντων της Google Flights, James Byers, προκειμένου να υλοποιηθεί το παραπάνω σενάριο και να βρείτε φθηνά εισιτήρια, τότε, θα πρέπει να τα κλείσετε αρκετές εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη πτήση.

Η τακτική των low cost αεροπορικών

Επομένως, όταν κλείσετε τα εισιτήρια τουλάχιστον ένα μήνα πριν το ταξίδι σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα, αφού, οι ημερομηνίες κοντά στην αναχώρηση της πτήσης είναι πάντα πιο κοστοβόρες.

Εξάλλου, σ’ αυτή την πρακτική στηρίζονται και οι περισσότερες low cost αεροπορικές εταιρείες για να «βγάλουν» κέρδος, αφού προσφέρουν πτήσεις σε πολύ χαμηλότερες τιμές σε σύγκριση με τις παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες.

Μάλιστα, παρέχουν μεγαλύτερες εκπτώσεις ή και προσφορές σε επιβάτες που κάνουν κρατήσεις αρκετούς μήνες πριν από την ημερομηνία πτήσης, ενθαρρύνοντας, με αυτό τον τρόπο, τις πρώιμες κρατήσεις. Έτσι, προσαρμόζουν τις τιμές των εισιτηρίων ανάλογα με τη ζήτηση, την περίοδο του χρόνου, καθώς και την διάρκεια πριν από την αναχώρηση, προσφέροντας ευελιξία που εξυπηρετεί τις ανάγκες των επιβατών.

Μία ακόμα λεπτομέρεια

Βέβαια, σε περίπτωση, τέλος, που θέλετε να μειώσετε ακόμη περισσότερο τις τιμές των εισιτηρίων αναφορικά με τις πτήσεις εξωτερικού, υπάρχει μια ακόμη σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να λάβετε υπόψη σας.

Αν δεν βρίσκετε απευθείας πτήση, μπορείτε να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια σε πτήση με ανταπόκριση. Αν και υπάρχει το ενδεχόμενο υποστείτε ταλαιπωρία με τις βαλίτσες και την αναμονή, ωστόσο, πρόκειται να εξασφαλίσετε αρκετά χρήματα.

https://creta24.gr/tourismos-aftes-einai-oi-idanikes-meres-gia-na-kleiseis-fthina-aeroporika-eisitiria/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button