Τουρισμός

Τουρισμός για όλους: Πότε θα γίνει η νέα κλήρωση

Σύσκεψη με φορείς του Τουρισμού της Πελοποννήσου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της περιοδείας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αρκαδία.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Κικίλιας μιλώντας σε δημοσιογράφους, υπογράμμισε ότι η στήριξη του χειμερινού/ορεινού τουρισμού είναι διαρκής, καθώς τόσο ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού κάνει εκ νέου την καμπάνια “Greece does have a winter”, όσο και το Υπουργείο Τουρισμού μέσα από το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” θα προχωρήσει σε νέα κλήρωση 125.000 άυλων ψηφιακών καρτών στα τέλη Ιανουαρίου.

Επίσης, τόνισε ότι τα μέχρι τώρα δεδομένα της τουριστικής σεζόν αναφορικά με την Πελοπόννησο, σύμφωνα με τα οποία παρουσιάζει αύξηση 7% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις, αύξηση 2% στις επισκέψεις και αύξηση 16% στη μέση διάρκεια παραμονής σε σχέση με το 2019 -χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Τέλος, ανέφερε πως κατά την διάρκεια της σύσκεψης εργασίας ανακοινώθηκαν νέα έργα υποδομών για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, σημειώνοντας στο ίδιο πλαίσιο πως “ενημερώσαμε για τη στήριξη της ενεργειακής αναβάθμισης των ορεινών ξενοδοχείων, εκεί που η Αρκαδία πρωταγωνιστεί, με ειδική μέριμνα στα μικρά ξενοδοχεία, μέσα από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ»”, ένα πρόγραμμα το οποίο συνολικά ανέρχεται σε 100. εκ ευρώ.

πηγή: creta24

toyrismos-oloys-tha-ginei-nea-klirosi/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button