Τουρισμός

Τουρισμός: Η Μεσόγειος πάει για νέο τουριστικό ρεκόρ

Το 2023 ήταν ένα έτος ρεκόρ για την τουριστική βιομηχανία. Και καθώς φαίνεται, ο αριθμός των κρατήσεων ιδίως στις χώρες της Μεσογείου αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο μέσα στο 2024.

Συγκριτικά με πέρυσι, τα δεδομένα από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες κρατήσεων καταδεικνύουν αύξηση στις κρατήσεις «κατά 7% στην Ισπανία, 9% στην Ιταλία και 4,5% στην Ελλάδα», επισημαίνει η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt. Την ίδια στιγμή, όσον αφορά ειδικότερα την Ελλάδα, «κυκλοφορεί στην τουριστική βιομηχανία η φήμη πως οι τιμές στα ξενοδοχεία θα αυξηθούν κατά 10% μέσα στο έτος».

Κατά το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένονται δύο κορυφαία αθλητικά γεγονότα: το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στη Γερμανία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι. Ως εκ τούτου το κόστος ταξιδιού αναμένεται να εκτοξευθεί για όσους θελήσουν να ταξιδέψουν από και προς τις δύο αυτές χώρες.

Πρόβλεψη για αύξηση τιμών στην Ελλάδα

Αύξηση των τιμών όμως αναμένεται και στην Ελλάδα: «Το ελληνικό κράτος ακριβαίνει τις τιμές με μία νέα “εισφορά για την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή”, η οποία αντικαθιστά το προϊσχύσαν τέλος διαμονής», εξηγεί η HB. «Η νέα αυτή εισφορά είναι μία από τις επιπτώσεις των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού. Η κυβέρνηση προβλέπει πως τα έσοδα από αυτήν θα φτάνουν τα 300 περίπου εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τα οποία και θα επενδύονται στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών».

Ως προς τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, παραμένει ακόμη άγνωστο το πώς αυτή θα επηρεάσει τον τουρισμό. Πολλοί ειδικοί θεωρούν πως η τουριστική περίοδος θα επιμηκυνθεί στους φθινοπωρινούς και ανοιξιάτικους μήνες. «Υπάρχουν ωστόσο κι εκείνοι που θεωρούν ότι η μεγάλη ομάδα των παραθεριστών, δηλαδή οι οικογένειες, δεν θα μπορούν να κάνουν διακοπές φθινόπωρο και άνοιξη, καθώς τα παιδιά τους θα πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο».

Πηγή Handelsblatt / Deutsche Welle 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/754016/tourismos-i-mesogeios-paei-gia-neo-touristiko-rekor/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button