Τουρισμός

Τουρισμός | Η FTI ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως και τις 5 Ιουλίου

Η FTI ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλα τα ταξίδια, που ήταν προγραμματισμένα έως και τις 5 Ιουλίου 2024.

Η απόφαση, όπως αναφέρει, ελήφθη μετά από εντατική εξέταση και σε στενό συντονισμό με τον προσωρινό διαχειριστή αφερεγγυότητας Axel Bierbach και το German Travel Security Fund (DRSF). Η εταιρεία άρχισε αμέσως να ενημερώνει τους επηρεαζόμενους πελάτες και συνεργάτες εξυπηρέτησης για τις ακυρώσεις.

«Από την αρχή της εβδομάδας, μαζί με το FTI και το DRSF, εξετάζουμε όλες τις επιλογές για την περαιτέρω πραγματοποίηση ήδη κρατημένων ταξιδιών προς το συμφέρον των πελατών μας. Μια λύση που φαίνεται καλή, διαπιστώνεται τις επόμενες ημέρες ότι δεν είναι. Για το συμφέρον των πελατών που αναχωρούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιστεύουμε ότι η καλύτερη λύση είναι να ακυρωθούν όλα τα ταξίδια που ξεκινούν τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες», δήλωσε ο διαχειριστής Axel Bierbach την Παρασκευή στο Μόναχο.

Η απόφαση επηρεάζει όλα τα πακέτα διακοπών, τις μεμονωμένες κρατήσεις και τις μεμονωμένες υπηρεσίες που έχουν κάνει κράτηση οι πελάτες για αυτήν την περίοδο μέσω της FTI Touristik GmbH, της μάρκας πωλήσεων 5vorFlug και της BigXtra Touristik GmbH.

Αίτηση πτώχευσης και από την BigXtra Touristik

Την Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2024, η θυγατρική BigXtra Touristik GmbH, η οποία ανήκει στον όμιλο FTI, υπέβαλε επίσης αίτηση αφερεγγυότητας στο Τοπικό Δικαστήριο του Μονάχου. Ο Axel Bierbach από τη δικηγορική εταιρεία Müller-Heydenreich Bierbach & Kollegen (Μόναχο) διορίστηκε προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας και για αυτήν την εταιρεία.

Η FTI και ο προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας, μαζί με το DRSF, συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά για να βρουν μια λύση που να εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των πελατών και των συνεργατών εξυπηρέτησης για ταξίδια που έχουν κλείσει μέσω FTI και BigXtra με αναχώρηση από το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, τονίζεται σε ανακοίνωση.

«Εντατικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με ανταγωνιστές για να διερευνήσουμε εάν η εξαγορά των οργανωμένων διακοπών είναι δυνατή και πρακτικά εφικτή», δήλωσε ο κ.Bierbach.

«Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε στους πελάτες να ταξιδέψουν στον προγραμματισμένο προορισμό κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης περιόδου διακοπών στη συμφωνημένη τιμή ταξιδιού, λαμβάνοντας υπόψη την προκαταβολή που έχει ήδη καταβληθεί. Ειδικά για πελάτες με υψηλές προκαταβολές ή μικρό προϋπολογισμό, αυτό θα ήταν μια ευκαιρία να ταξιδέψουν χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν το DRSF να επιστρέψει τα έξοδα ταξιδιού που έχουν ήδη καταβληθεί στην FTI. Ταυτόχρονα, όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε μόνο λίγο χρόνο για να βρούμε μια τέτοια λύση, καθώς η αβεβαιότητα –ειδικά ενόψει των επερχόμενων καλοκαιρινών διακοπών– είναι μεγάλο βάρος για όλους τους παραθεριστές που επηρεάζονται», πρόσθεσε. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ληφθεί πολύ σύντομα απόφαση για το εάν όλες οι υπόλοιπες κρατήσεις θα ακυρωθούν ή θα αναληφθούν από άλλους παρόχους.

Όσον αφορά τους παραθεριστές που εξακολουθούν να βρίσκονται επί του παρόντος στις χώρες προορισμού, ο κ.Bierbach είπε: «Λυπούμαστε πολύ για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να το ελαχιστοποιήσουμε αυτό για όλους όσους επηρεάζονται».

Πηγή: tornosnews.gr

Τουρισμός | Η FTI ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως και τις 5 Ιουλίου

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button