Τουρισμός

Τουρισμός | Σε Στοκχόλμη και Πράγα η Περιφέρεια Κρήτης

Σε εκδηλώσεις τουρισμού (Greek Tourism & Gastronomy Workshop) σε Στοκχόλμη και Πράγα συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.

Κατά τη διεξαγωγή των Workshop, η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β) με ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου παρουσίασε στους συμμετέχοντες το τουριστικό προϊόν της Κρήτης με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τη βιωσιμότητα και τον τουρισμό 365 ημερών.

«Η Κρήτη αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Σουηδών, οι οποίοι ενδιαφέρονται κυρίως για το «προϊόν» ήλιος – θάλασσα, ωστόσο οι επαγγελματίες που παρευρέθηκαν έδειξαν ειδικό ενδιαφέρον και για την διοργάνωση ταξιδίων που άπτονται του τουρισμού κινήτρων (incentive), καθώς επίσης για περιπατητικό και τουρισμό παρατήρησης πουλιών (birdwatching). Η αγορά δε της Τσεχίας έχει ανακάμψει δυναμικά μετά την πανδημία, παρουσιάζοντας αύξηση 4,4% και φθάνοντας κοντά στους 120.000 επισκέπτες στην Κρήτη τη σαιζόν 2023, με προοπτική για περαιτέρω ενδυνάμωση των ροών των Τσέχων τουριστών στο νησί μας», σημειώνει σε σημερινή της ανακοίνωση η Περιφέρεια.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου και η αν. προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Ηρακλείου Ελένη Βουγιουκαλάκη.

Ο κ. Κώτσογλου δήλωσε: «Οι Σκανδιναβοί αποτελούσαν πάντα τη βασική αγορά της Δυτικής Κρήτης. Τώρα επεκτείνονται και στην Ανατολική και αυτό μας χαροποιεί. Οι 635.000 επισκέπτες τους το 2023, είναι ένας αριθμός που προκαλεί σεβασμό και τον ανταποδίδουμε πάντοτε. Οι Τσέχοι από την άλλη, είναι μια αγορά που συνεχώς ανεβαίνει και “ψηφίζει” Κρήτη. Προχωράμε, στον πιο ενεργό μήνα από πλευράς προβολής, με Αμβούργο, Μόναχο και Βιέννη, γιατί η Κρήτη, είναι παντού».

Τουρισμός | Σε Στοκχόλμη και Πράγα η Περιφέρεια Κρήτης

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button