Τουρισμός

Το ελληνικό νησί που επισκέφθηκαν πάνω από 3.500 Τούρκοι τουρίστες τον χειμώνα

H Λέσβος έχει τις δικές της ομορφιές και ενόψει καλοκαιριού δίνεται μάχη, ώστε φέτος να είναι μια χρονιά κερδισμένη στον τουρισμό. Τα πρώτα μηνύματα είναι άκρως ικανοποιητικά.

Στους 3.609 ανήλθαν οι Τούρκοι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Λέσβο το τετράμηνο Νοεμβρίου 2022 – Φεβρουάριος 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία από τον έλεγχο διαβατηρίων στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Ειδικότερα τον Νοέμβριο του 2022 είχαν φθάσει στη Λέσβο 1.129 άτομα, το Δεκέμβριο 1.509 άτομα, Ιανουάριος (2023) 474 άτομα και Φεβρουάριος (2023) 494 άτομα.

Ο αριθμός των επισκεπτών είναι μικρός ωστόσο δείχνει πως το νησί προσελκύει τουρίστες ακόμη και την εποχή που το τουριστικό προϊόν του είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Ας αναλογιστούμε πως το χειμώνα, είναι κλειστά τα περισσότερα ξενοδοχεία, οι περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, αλλά και μουσεία. Επιπλέον το χειμώνα 2022 – 2023 η ίδια η πόλη της Μυτιλήνης ήταν σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου θελκτική.

Επιπρόσθετα, ελάχιστα από τα στοιχεία που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην διαμόρφωση του χειμερινού τουριστικού προϊόντος του νησιού λειτούργησαν (βλέπε γιορτή κάστανου στην Αγιάσο) το φετινό χειμώνα. Αντίθετα άλλα στοιχεία, όπως οι πεζοπορικές διαδρομές – μονοπάτια είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Σχεδόν ανύπαρκτα είναι τα στοιχεία του αγροτουρισμού όπως είναι οι επισκέψιμοι ελαιώνες και οι επισκέψιμες κτηνοτροφικές φάρμες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο είναι τα εξαιρετικά περιορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν την Λέσβο με τα Τουρκικά παράλια την χειμερινή περίοδο.

πηγή: creta24

to-elliniko-nisi-poy-episkefthikan-pano-3-500-toyrkoi-toyristes-ton-cheimona/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button